Coastrun is slotmanche Loopcriterium van de Kust

Het criterium is zeker niet alleen voorbehouden voor wedstrijdlopers. (foto PG)
Redactie KW

Op vrijdag 23 augustus sluit de Coastrun het Loopcriterium van de Kust af. De Middelkerkse loopwedstrijd combineert een kidsrun, een 6 km- en een 10 km-loop. De 10 km telt dus mee voor het Loopcriterium van de kust. Het parcours, met start en finish aan de Calidris, is uitdagend maar erg mooi. Vanaf nu kun je je inschrijven.

“Eén van de grote troeven van de Coastrace is het prachtige parcours”, klinkt het bij de organisatie. “De uitdagende combinatie van offroadsecties langs duinen en strand en een stratenstuk maken van de 10 km een serieuze uitdaging. De 6 km blijft op het strand en in de duinen. Er is zelfs nog tijd om te trainen tot het einde van augustus. Uiteraard krijg je verzorgde bevoorrading en bezorgt de photobooth je een mooi aandenken. De Coastrun verdeelt een mooie prijzenpot tussen de winnaars van de 6 en de 10 km, zowel voor de senioren als de veteranen dames en heren.”

Een zomer lang lopen

De Coastrun in Middelkerke is het sluitstuk van het Loopcriterium van de kust. Deze serie bundelt tien zomerse loopwedstrijden in alle kustgemeenten. Het criterium is zeker niet alleen voorbehouden voor wedstrijdlopers. Ook recreanten vinden er hun gading, want iedere manche biedt meerdere afstanden en een kidsrun aan. Alle wedstrijden vinden plaats in de avond of vooravond, zodat de temperatuur ook ideaal is. Het Loopcriterium schiet uit de blokken op vrijdag 5 juli in Zeebrugge. Het Loopcriterium reikt prijzen uit aan de klassementslopers, de recreanten en de deelnemers van de kidsruns. De volledige agenda vind je op www.loopcriteriumvandekust.com.

Teamrun

Nieuw in het Loopcriterium vanaf dit jaar is de Teamrun. Aan elke wedstrijd kan je als vereniging of bedrijf deelnemen. Kom met je team met minstens vijf personen in een uniforme en herkenbare teamoutfit of deel een foto van je team met #Loopcriteriumvandekust en maak kans op een waardebon ter waarde van 150 euro. Inschrijven kan vanaf nu via www.star-tracking.be. (PG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier