Brent Gayse pakt medaille op BK voor beloften

Brent Gayse in actie op de horden. © Jochen Gayse
Redactie KW

Brent Gayse pakte brons op het BK voor beloften op de 400 meter horden. De atleet uit Izegem is aangesloten bij Flac Ieper en liep vorig weekend ook nog de 4 x 400 meter op de Memorial Van Damme.

Brent Gayse nam deel aan het BK voor beloften in Ninove. “Op voorhand wist ik dat een medaille moeilijk zou zijn. Veel concurrenten lieten al snellere tijden optekenen”, zegt Brent. “Ik ben echter iemand die kan pieken op de kampioenschappen. Het was nog even afwachten hoe snel de andere reeks zou lopen, maar uiteindelijk volgde een grote ontlading.”

Blessuregevoelig

De Kachtemnaar is aangesloten bij Flac Ieper. “Ik begon zestien jaar geleden met atletiek. Enkele jaren later sloot ik me aan bij AVR en ik was toen een concurrent van Simon Versavel. Ik wist dat Simon in Ieper trainde en ik wilde mijn trainingen ook naar een hoger niveau tillen. Zo kwam ik in Ieper terecht, het is er nu mijn zesde jaar. Ik train er drie keer per week. Op dinsdag en donderdag is dat onder leiding van Ives Goudeseune. In de winter train ik op vrijdag onder Klaas Allemeersch op sprong en kracht. Ik werk vooral conditioneel, want ik ben nogal blessuregevoelig. Op woensdag en zaterdag geef ik zelf training. Je kan wel stellen dat Flac Ieper een tweede thuis is voor mij.”

Voor veel atleten was het BK de afsluiter van het seizoen, voor Brent was dat niet zo. “Ik nam zaterdag deel aan de 4 x 400 meter op de Memorial Van Damme. We eindigden in een tijd van 3’22”81. Ik was de slotloper van een kwartet met Jarno Vandeghinste, Gust Vancanneyt en Wout Schier. Jarno en Wout zitten bij Flac Ieper, Gust is lid van Flac Wervik en pakte zilver op het BK op de 800 meter. Het is altijd fijn om te mogen lopen in het Koning Boudewijnstadion. Ook nu was het een topsfeer en wonnen we onze reeks. Nu volgen enkele weken rust en daarna pik ik nog enkele wedstrijden mee, waaronder die in Wervik. Vervolgens wil ik de basis leggen voor een goed winterseizoen en er staan ook enkele veldlopen op het programma”, aldus de laatstejaarsbelofte, die net afstudeerde als industrieel ingenieur bouwkunde. Ook zijn jongere zus Iluna (17) doet aan atletiek. “Haar specialiteit zijn de korte horden.” (API)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier