“Zo leuk om met Panthers samen te spelen”: Ilke (17) maakt nu al haar hockeydroom waar

Ilke Cuffez werd dit seizoen met Gantoise hockeykampioen. © ACR
Redactie KW

In de vrouwencompetitie hockey heeft Gantoise zich voor de vierde keer op rij tot landskampioen gekroond. “Een fantastische belevenis is het. Ook om met een deel van de Panthers te kunnen samenspelen”, glundert de Oostendse Ilke Cuffez (17).

Ilke Cuffez startte in 2012 met hockey bij Eclair Hockey Club in Oostende, centraal op het middenveld. Omdat ze haar niveau wilde opkrikken en beter wilde worden, trok ze in overleg en met dank aan haar ouders vanaf het eerste middelbaar richting Gent. “Sindsdien kon ik meer trainen, kreeg ik mijn kansen, als een centrale verdedigster”, vertelt ze. “Vorig jaar was dat bij de U19 van Gantoise. Dit jaar kwam de eerste ploeg erbij op zondag, waarmee ik reeds trainde en veel speelminuten kreeg, in combinatie met de matchen van de U19 op zaterdag. Vanaf volgend seizoen ben ik officieel lid van Dames 1.”

Nieuwe landstitel

Het gaat dus vlug voor Ilke. In drie seizoenen van de U16 naar de hoogste hockeyreeks in ons land. “Vanaf dit seizoen mocht ik al met hen vele matchen spelen. De sfeer is er uniek. Dat heb ik dit jaar aan de lijve ondervonden, met als kers op de taart een nieuwe landstitel. We speelden ook Europees. Al ging dat niet zo goed. Volgend jaar in de paasvakantie krijgen we dankzij onze landstitel een nieuwe kans in die Euro League Hockey.”

Tornooi in Spanje

Voor Ilke, die het vooral moet hebben van haar kracht, wendbaarheid en positiespel, zit het hockey in Gent er nu voor even op. Ze kan zich volop voorbereiden op de examens in het vijfde jaar in Middenschool Athena. Daarna volgt midden juli voor haar een tornooi met de nationale damesploeg U18 in Granada, Spanje. “Vanaf ongeveer halfweg juni gaan we daar samen voor trainen op vrijdag. Daarna, na de examens volgt een programma met stages en oefenwedstrijden om de groepssfeer te verbeteren en elkaar beter te leren kennen op en naast het veld, zodat we echt goed voorbereid zijn voor die Eight Nations Cup, met acht verschillende landen.” (ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier