Wat presteerden de West-Vlamingen op de Sluitingsprijs?

Yens Delmotte en Joey Valcke. © (Foto Coghe)

De Vlaamse Jeugd Motorcross Opleiding en de Motor Cross Liefhebbers Bond waren het weekend van 16 en 17 oktober aan de ‘sluitingsprijs 2021’ toe in het Oost-Vlaamse Sinaai in het Waasland. Op zaterdag de jeugd met bijna 100 deelnemers en op zondag zo’n 250 gegadigden om hun hobby te beoefenen. Hierbij de uitslagen van onze West-Vlaamse toppers.

Britt Van Tatenhove uit Zwevezele is het winnen gewoon bij de Mini-Ladies en ze deed er nog maar eens een dubbele reekszege bovenop.

Dylan Defollin (Kerckhove) was aan het feest als winnaar bij de Jeugd-Quads, in de eerste reeks finishte de jonge kerel als tweede en hij won de tweede manche.

Hakken Hempte (Otegem) werd driedubbel derde bij de groep Initiatie. Mash Kinet (Sint Eloois Vijve) werd zesde bij de Nieuwelingen 85cc op twintig deelnemers. Laurie Hempte (Otegem) kwam aan de start bij de Ladies Open met 25 juffers aan de start, ze legde beslag op de vijfde eindstek na haar zevende en vijfde plaatsen. Bij deze Ladies ook Amber De Keyser uit Ruiselede die zesde werd in de eindstand.

Seth Priem (Lichtervelde) was knap bezig bij de Junioren 85cc, hij mocht naar het podium na afloop als derde in de eindstand met de vierde en tweede plaatsen. Rune Van Massenhove (Leffinge) mocht ook naar de hulde, hij werd derde in totaal bij de Aspiranten, de hoogste categorie bij de jeugd, in zijn reeksen finishte hij als derde en vierde. Zondag maakte Rune de overstap naar de ‘grote jongens’ en kwam uit bij de Beloften met succes, hij werd vierde in totaal met de vijfde en derde plaatsen.

MCLB op zondag

Een tiental uit onze provincie mochten zondagavond met de hulde op het hoogste schavotje met de grootste beker en de bloemen als eindwinnaar in zijn categorie.

Dougan Paepe was de jongste winnaar bij de Nieuwelingen en dat in de serie 250/500cc, de jonge man uit Snellegem won beide reeksen. Daar tegenover de oudste winnaar en dat was Mario Mandeville bij de Nieuwelingen C (+ 41 jaar), de man uit Diksmuide schreef ook voor de zoveelste keer dit seizoen beide reeksen op zijn naam. Bij deze werd Stefaan De Ruyck uit Tielt vijfde.

Jana Calus (Heestert) werd zesde in totaal bij de Dames Open met de zesde en vijfde plaatsen, bij deze dames kwamen heel wat gastrijdsters aan de start, en buiten deze gerekend plaatste Jana zich als tweede uit MCLB. Papa Kristof Calus (Heestert) mocht ook naar de hulde, hij werd driedubbel derde bij de Experten.

Christophe Hempte (Otegem) mocht met de hulde op het hoogste schavotje als winnaar bij de serie Amateurs, oud-Internationalen, waarbij hij beide reeksen won.

Bij deze Experten de vijfde plaats voor Erwin Van Tatenhove (Zwevezele) die als vijfde en zesde in de reeksen onder de geblokte vlag kwam.

Jelle Maes uit Izegem werd vierde in de eindstand bij de youngsters, de Beloften.

Seth Van Tatenhove (Zwevezele) mocht net als zijn zus en broer op het hoogste schavotje met de hulde, hij werd de primus bij de Junioren 250cc met winst in de eerste reeks en de tweede plek in de slotmanche. Bij deze Junioren in de kwartliter-klasse viel Emiel Soens (Zwevegem) net naast het podium als vierde in totaal, hij legde beslag op de derde en zesde plaatsen, en Jenthe Vancompernolle vijfde in de eindstand met de vierde en zevende plaatsen.

Nate Van Tatenhove (Zwevezele) werd dubbelwinnaar bij de Junioren 500cc, de zware motoren, en dus de logische eindwinnaar en de bloemen. Hij werd vergezeld op het podium door Gilles Gesquiere (Adinkerke) die tweede werd in totaal met de derde en tweede plaats. Lowie Soens (Zwevegem) viel net het podium bij deze Junioren 500cc als vierde in de eindstand met de vijfde en vierde plaatsen.

Emilio Vannieuwenhuyze (Lichtervelde) kwam aan de start bij de Inters Open B en dit met succes, hij mocht met de hulde op het hoogste schavotje na zijn dubbele reekszege en met de bloemen en de grootste beker. Stanley Verstraete (Zerkegem) werd driedubbel tweede bij de Internationalen 250cc, en Damon Tanghe (Ooigem) driedubbel derde. Bij de Internationalen 500cc was de vierde eindstek voor Jorne Tytgat uit Kerckhove die als vijfde en vierde finishte, en de zesde eindstek voor zijn dorpsgenoot Greg Demeulemeester.

Yens Delmotte – Joey Valcke (Kachtem-Oostrozebeke) waren opnieuw best tevreden na hun dubbele reekszege en andermaal eindwinnaars bij de Zijspannen A. Bij deze was de tweede podiumplaats voor Geert Valcke – Mathis Lareu (Oostrozebeke).

Colleen Van Troys – Simon Dinneweth (Meulebeke-Ruiselede) mochten na afloop op het hoogste schavotje en de grootste beker en de bloemen als winnaars bij de Zijspannen B, zij legden beslag op de tweede en vijfde plaatsen. De tweede podiumplaats was voor Daen Valcke – Tom Verbrugghe (Oostrozebeke) die als derde en vierde door de finish gingen. Op het derde schavotje was plaats voor Kevin Merreel – Olivier Lobry (Izegem) die beslag legden op de vierde en derde plaatsen maar iets langer onderweg waren.

Bij de vierwielers, de Quads, werd Febe Devos uit Deerlijk, driedubbel vijfde. (GA)