Videodagboek (9) – “Pesterijen maken mij alleen maar sterker”

Delfine Persoon
Delfine Persoon Bokskampioene

Zaterdag 1 juni boks ik de kamp van mijn leven tegen Katie Taylor. In Madison Square Garden. In New York. Als ik win, ben ik undisputed wereldkampioen in alle grote wereldtitelbonden. Dit is mijn verhaal, de laatste rechte lijn naar New York. Deel 9.

Het is nu echt wel aftellen geblazen naar zaterdagnacht, voor Delfine zaterdagavond. Ter ontspanning bracht onze kampioene samen met haar team een bezoek aan de collega’s van de New York Police Department (NYPD). In de uitgebreide reportage die vandaag in de krant en online te lezen is, sprak Delfine al verwachtingsvol over dat bezoek.

Minder ontspannend was de zoveelste controle die Delfine moest ondergaan. Hoewel ze al talloze keren gecontroleerd werd, werd ze toch opnieuw gedwongen om bloed te laten trekken. “Gewoon nervositeit en pesterijen naar ons toe”, zegt Delfine. “Maar die pesterijen maken mij alleen maar sterker.”

En ook de pers moest ze plots weer uitgebreid te woord staan, terwijl dat eigenlijk niet voorzien was. Over minder dan 48 uur is het eindelijk zover, allemaal op post voor de kamp van het jaar!

https://www.youtube.com/watch?v=fWQ2XgSGgoU

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.