Volgend jaar rematch tussen Delfine Persoon en Katie Taylor?

Delfine Persoon en Katie Taylor tijdens hun veelbesproken wereldtitelkamp. © Getty Images
Redactie KW

Volgens Bob Logist, de Belgische ondervoorzitter van de prestigieuze boksbond WBC, komt er in april 2020 een rematch tussen Delfine Persoon en Katie Taylor. Logist sprak daarover afgelopen zaterdag met de Engelse bokspromotor Eddie Hearn. Dat melden onder meer de kranten De Standaard en Gazet van Antwerpen. In juni van dit jaar verloor Persoon op dubieuze wijze de wereldtitelkamp tegen de Ierse Taylor.

“Hearn heeft me bevestigd dat hij contact gehad heeft met het kamp Persoon en dat zowel Katie als hijzelf volgend jaar ergens in april in openlucht een rematch willen houden”, vertelt Logist. “Katie wil tegen Delfine bewijzen dat zij terecht die vier gordels (WBC, WBO, IBF en WBA, nvdr.) rond haar middel draagt.”

“Hearn heeft me inderdaad een mail gestuurd om te vragen wat de toekomstplannen van Delfine waren”, bevestigt Persoons coach Filiep Tampere. “Ik heb hem gezegd dat ze op 11 november hier een kamp bokst, maar daar is het bij gebleven. Wat Bob nu zegt, is uiteraard zeer goed nieuws. Maar we blijven voorzichtig, want Brian Peters, de manager van Taylor, wil eigenlijk niet dat ze nogmaals tegen Delfine bokst. We zien wel.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.