Team Katie Taylor: “Delfine Persoon heeft geen eisen te stellen”

Katie Taylor is nu titelhouder bij de vier belangrijkste boksfederaties en dus undisputed wereldkampioene. © Sportsfile via Getty Images
Pieter Lambrecht
Pieter Lambrecht webredacteur KW

Op een persconferentie blikten de Ierse Katie Taylor en haar manager Brian Peters terug op de gecontesteerde wereldtitelkamp tegen Delfine Persoon. Taylor blijft erbij dat zij de enige en verdiende undisputed wereldkampioene is.

Nadat eerder deze week de Belgische boksbond en ook coach Filiep Tampere klachtbrieven indienden bij de verschillende boksbonden, dienden Taylor en haar manager Brian Peters de critici donderdag van repliek. “Ik heb de kamp nog niet teruggezien”, begint Taylor, “maar ik wist dat het heel nipt zou worden. Ik was klaar voor een loodzwaar gevecht en in de eerste rondes heb ik voldoende kunnen toeslaan om het verschil te maken. Het leidt geen twijfel dat het alle kanten op kon, maar uiteindelijk ben ik de verdiende winnares. Wat anderen daarover te melden hebben, maakt mij niet zoveel uit. Enkel de mening van mijn familie en mijn team interesseert mij.”

Manager Peters treedt Taylor bij. “Ik vraag me af of de mensen wel goed gekeken hebben. Meteen na de kamp zei ik tegen Katie dat we zouden winnen, maar het was inderdaad heel nipt. Persoon toonde zich een stevige tegenstander.”

Een rematch in België, het mekka van de bokssport?

Toen een journalist de vraag opwierp of Taylor & co zouden ingaan op het voorstel om voor 300.000 euro een rematch te organiseren, antwoordde Taylor spottend. “In België, het mekka van de bokssport?” Peters vulde aan: “Persoon is een goeie bokser, maar in alle eerlijkheid: dit was haar eerste kamp buiten België. Het is dus belachelijk dat zij ons een voorstel zou doen, ze heeft simpelweg geen eisen te stellen. Misschien moet ze eerst maar eens een tijdje proberen in Amerika naam te gaan maken.”

Een snelle herkansing zit er dus niet in, ook al omdat Taylor dit jaar nog wil vechten tegen de Puerto Ricaanse Amanda Serrano. Zij is de enige bokser die in zeven verschillende gewichtscategorieën de wereldtitel heeft. Zijn Taylor en Peters dan bang voor een rematch? “Dat die er vroeg of laat komt, is onvermijdelijk. Maar de deal met Serrano is al rond, dus die kamp krijgt nu voorrang.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.