Katie Taylor zou “heel graag” nog eens tegen Delfine Persoon vechten

© Getty Images
Redactie KW

Delfine Persoon gelooft er niets van, maar Katie Taylor blijft er bij dat ze de West-Vlaamse absoluut een rematch wil gunnen. De 32-jarige Ierse verklaarde het zaterdag in New York al, meteen nadat ze Persoon in een kamp om de WBC-, WBA-, WBO- en IBF-titel bij de lichtgewichen op punten verslagen had, herhaalde het zondag en bevestigde het dinsdag bij haar terugkeer in Ierland nog eens.

“Ik zou heel graag nog eens tegen Persoon vechten. Na zo’n kamp is een rematch eigenlijk onvermijdelijk“, vertelde ze. Hoewel het gros van de waarnemers een overwinning van Persoon gezien hadden, gaven de Amerikaanse kamprechters, tot ontzetting van het publiek in Madison Square Garden, de zege met 95-95, 96-94 en 96-94 aan Taylor.

“Ik heb geen twijfels bij die uitslag”, vertelde Taylor. “Ook mijn manager en mijn trainer bevestigen dat ik al vroeg in de kamp de bovenhand had. Ik heb het verschil in de eerste rondes gemaakt, maar het werd wel nog heel close. Normaal ook als de beste twee van de wereld tegen elkaar vechten. Persoon is een groot kampioene. Het was een geweldige strijd, waar ik gelukkig als winnaar uit kwam. Ik ben er zeker van dat de fans zo’n kamp nog eens willen zien.”

Bekijk de videodagboeken van Delfine en lees al het nieuws rond de kamp tegen Taylor op www.kw.be/delfine

(BELGA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.