“Van onze wedstrijddansers vragen we 200 procent inzet”: De Engelse Louise baat Dansschool Let’s Dance uit in Beveren-Leie

Louise Castel maakte een droom waar door een dansschool te starten. © Eddy Lippens
Eddy Lippens
Eddy Lippens Medewerker KW

Dansschool Let’s Dance werd opgericht in 2010 door Louise Castel (Leeds UK). Wat begon met een aantal lessen per week is intussen uitgegroeid tot een veelzijdig aanbod met danslessen voor jong en oud op vier locaties.

“In 2006 verhuisde ik van Engeland naar België”, vertelt de 43-jarige Louise Castel. “Ik leerde mijn man Kristof Mommerency kennen in Rhodos toen ik er als danser en hij als animator aan het werk was. Al vanaf mijn studententijd was het een droom en mijn ambitie om een dansschool te beginnen. In 2010 zochten we een zaal. Die vonden we in Beveren-Leie. Kristof baat het café ’t Fontijntje en ik de dansschool uit.”

Wedstrijddansers

“We begonnen met 30 leerlingen via foldertjes die we in scholen uitdeelden via proeflessen. Nu zijn we al met meer dan 250 en de leeftijd varieert van twee jaar tot volwassenen. We hebben 23 wedstrijddansers die wekelijks oefenen. Kinderen en volwassen komen zich wekelijks uitleven. De dans staat natuurlijk centraal maar ook amuseren, bewegen, mensen leren kennen worden hoog in het vaandel gedragen. Jaarlijks organiseren we verschillende activiteiten zoals een ouder- en kindles, Sint- en kerstfeest en een jaarlijks optreden.”

Ambitie

Aan ambitie geen gebrek bij Louise. Zo werd er in 2015 met het showteam opgetreden in Her Majesty’s Theatre in London en nam ze in 2017 een ruime delegatie mee naar Disneyland Parijs voor een optreden in Videopolis in het kader van Disney Performing Arts on Stage. In 2019 danste Let’s Dance een Flashmob in Amsterdam en in 2023 was er een dansstage in Rosas, Spanje.

“Ook voor kinderen die de lat iets hoger willen leggen, is er een ruim aanbod. Zo zijn er verschillende wedstrijdteams, aangepaste lessen techniek en we nemen met de dansschool jaarlijks deel aan verschillende wedstrijden. Een gedreven passie en 200 procent inzet worden daar wel gevraagd. Momenteel beschikken we over 12 leraressen en leraars. Daar zijn zelfs kampioenen bij in hun dansstijl. Zelf geef ik ook nog les aan kleuters, kinderen en het showteam.”

Ook in buitenland

“We nemen ook deel aan danswedstrijden, meestal modern. Zo hebben we al Vlaamse en Belgische kampioenen. Zo nam mijn dochter Célly-may (16) vorig jaar deel aan het EK in Zweden. Voor mij is dit een droom die in vervulling ging. We treden elke maand wel ergens op met ons showteam. Voor corona gingen we vaak naar het buitenland. Sindsdien is dit gestopt. Die draad zou ik graag weer opnemen.”

“We treden elke maand wel ergens op met ons showteam”

“Bij ons kan je terecht voor heel wat dans- en turnlessen. De allerkleinsten zijn welkom tijdens onze lessen peuter- en kleuterdans. Samen met leeftijdgenootjes leren we hen hun eerste danspasjes en samen bewegen op de leukste kinderliedjes. Wie dat wil, kan tijdens de balletles kennismaken met de eerste posities van ballet. Verder wordt er gewerkt aan de techniek die nodig is voor alle andere dansstijlen en ook op kracht en lenigheid. De basis voor een goede danser. Kinderen ouder dan 12 jaar die de balletlessen volgden, kunnen ook pointesles volgen.”

Emotie en dans

“De les Dancing Kids is een leuke manier om verschillende dansen aan te leren op de laatste nieuwe hits. Clipdance is aan te raden voor iedereen die van dansen, toffe muziek en coole dance moves houdt. Bij hiphop/streetdance leer je een coole manier van dansen. De bewegingen zijn niet zo moeilijk, maar wel altijd stoer… Zeker iets voor de jongens, maar ook voor meisjes. Tijdens de lessen funky jazz leer je de juiste danstechniek, gemengd met funky dansstijlen. Daarnaast kan je ook kiezen voor een moderne dansstijl. Emotie en dans gaan hand in hand in deze eigenzinnige dansstijl.”

“Wie interesse heeft in spectaculaire choreo’s en formaties, kan zich aansluiten bij het showteam”, gaat Louise verder. “We treden zeker driemaal per jaar op voor Basket Desselgem. Wil je de volgende B-boy/girl worden? Kom dan naar de lessen breakdance en leer deze spectaculaire en atletische vorm van dansen kennen. Tijdens de lessen High Heelx X Girly dans je verschillende choreo’s met high heels en/of girly moves. Ten slotte bieden we ook turnlessen aan. Voor elk wat wils dus”, besluit Louise.

Info: www.turnclubgymtastic.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier