TTC Zandvoorde eert medaillewinnaars

TTC Zandvoorde viert medaillewinnaars, met v.l.n.r.: Deyna Van Braeckevelt, Kaat Barbaix, Valérien Gobert, Gwenny Verstuyf, Milan Dekeyzer, Louis Neyt. (foto ACR)
Redactie KW

In het tafeltennis vonden onlangs het Vlaamse en het Belgische kampioenschap dubbel plaats. TTC Zandvoorde behaalde er opnieuw meerdere medailles. “Talent drijft niet boven, je dient er hard voor te werken”, klinkt het.

Bij TTC Zandvoorde waren ze de voorbije maand aan het feest. Op het Vlaams kampioenschap in Sint-Truiden behaalde Kaat Barbaix goud bij de Dames C. Brons was er voor Milan Dekeyzer in Heren C en voor Julie Van Hauwaert in Dames A. Op het BK dubbel in Louvain-la-Neuve volgde een eerste plaats voor Milan Dekeyzer en Louis Neyt (dubbel heren C). Zilver ging er naar Kaat Barbaix met Deyna Van Braeckevelt (dubbel dames C), alsook naar Kaat met voorzitter Valérien Gobert in dubbel gemengd C. Milan bezorgde zijn club een bronzen medaille met Gwenny Verstuyf in dubbel gemengd C.

Kaat Barbaix was in het verleden al goed voor tafeltennistitels. Dit jaar hervatte ze in competitie en met succes. “Ik miste die wedstrijden en ik ben nu vooral blij dat ik opnieuw ben gestart. Ik ben C0 bij de dames en C6 bij de heren. Het is nu vooral werk om mijn klassement te verhogen en blijven mee te doen aan zulke kampioenschappen”, aldus de tafeltennisster uit Eernegem, die al zo’n twintig jaar lid is van TTC Zandvoorde. Kaats volgende tornooi wordt het BK enkel op zondag 17 maart. “Ik twijfelde om aan het voorbije Vlaams kampioenschap mee te doen, om dan uiteindelijk te winnen. Dat zorgt misschien wel voor enige druk op het BK, maar ik sla er mij wel doorheen.”

Milan Dekeyzer

Milan Dekeyzer (16) uit Oostende speelt reeds negen jaar voor TTC Zandvoorde. Hij behaalde in dubbel Belgisch goud met zijn clubgenoot Louis Neyt. “We staan samen veel aan de tafel, trainen volop en steunen elkaar. We maken elkaar ook beter”, vertelt hij. “Die titel is voor ons de kroon op het werk. Er volgt nu voor mij op zondag 3 maart het BK volgens leeftijd en de 17de het BK enkel. Vooral op dat laatste tornooi wil ik goed presteren, tussen de anderen met een C-klassement om op termijn een B2- of een B0-speler te worden.” (ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier