Supporters van Stoffel Vandoorne volgen de wedstrijd zondag in lokaal Valentino in Izegem

Wouter Vander Stricht

Ook het supporterskamp van Stoffel Vandoorne heerste er natuurlijk grote euforie voor het Formule 1-debuut van hun poulain. De fanclub, die op Facebook ruim 1.650 leden telt, zal zondag de wedstrijd live volgen in café Valentino op de Bosmolens in Izegem. “Het nieuws bezorgde ons een kippenvelmoment”, klinkt het bij de supporters.

Stoffel Vandoorne leerde als kartingpiloot de knepen van het vak op het circuit in Kortrijk, zijn pa maakte ook deel uit van kartingclub Red Attack in Emelgem (Izegem). Ook daar maakte Stoffel als jonge knaap al furore. Stoffel liep overigens school in Emelgem, nu woont hij in Rumbeke. Of toch als hij eens in het land is.

Wedstrijd op groot scherm

Christophe Geldhof, voorzitter van de supportersclub SToFFeL VaNDooRNe : “Er is hier een bommetje ontploft, goed nieuws hé. Zondag op groot scherm kun je het bij ons volgen. Het is ook leuk omdat het zo onverwacht is. Maar toen het nieuws kwam dat Fernando Alonso medisch afgekeurd was voor de race, dan gaf dat ons uiteraard een kick. Het is ook uniek hé, een Belg in Formule 1, ze lopen niet dik.”

“Ik had deze morgen nog contact met zijn pa Patrick, die ook in Japan aanwezig is. Toen was het nieuws nog niet bekend. Stoffel moest er een reeks testritten doen, maar is nu dus naar Bahrein overgevlogen. En Patrick ? Die zit nog in Japan !”

Kaarting voor kartingclub

Ook voor de supportersclub wordt een druk weekend. Zondag is er de wedstrijd uiteraard, maar in ons lokaal Café De Nieuwe Wijk (recht tegenover de vroegere dancing Olympia) is er onze jaarlijkse kaarting. Ja een kaarting voor kartingclub. Maar we zullen ons tegen 16 uur wanneer de uitzendingen beginnen naar café Valentino haasten, iedereen is welkom mee te kijken in de Meensesteenweg op de Bosmolens.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.