Stoffel Vandoorne rijdt naar derde plaats in Monte Carlo, zijn eerste podium dit seizoen

Stoffel Vandoorne in Monaco (Imago/Andreas Beil) © IMAGO/Andreas Beil

Stoffel Vandoorne (DS Penske) is zaterdag als derde geëindigd in de Grote Prijs Formule E van Monte Carlo, de achtste WK-manche van het seizoen. De overwinning was voor de Nieuw-Zeelander Mitch Evans (Jaguar TCS Racing). Die haalde het voor zijn land- en teamgenoot Nick Cassidy.

De 32-jarige Vandoorne ging als tweede van start op de grid, na de Duitser Pascal Wehrlein (TAG Heuer Porsche). Hij kwam in de derde ronde even op kop, maar verloor in de tiende ronde opnieuw de leidersplaats. Evans nam de leiding over en stond die niet meer af. Vandoorne werd uiteindelijk derde, zijn eerste podiumplek dit seizoen.

In de tussenstand van het wereldkampioenschap leidt Wehrlein, die in de ePrix van zaterdag vijfde werd, met 102 punten. Zijn dichtste belagers zijn Cassidy (95 ptn) en de Brit Jake Dennis (89 ptn), die als twintigste zaterdag geen punten scoorde. Stoffel Vandoorne, de wereldkampioen van 2022, staat negende, met 37 punten.

Over twee weken verhuist het WK voor elektrische wagens naar Duitsland voor twee Grote Prijzen in hoofdstad Berlijn (11 en 12 mei).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier