Steven Rotsaert goed bezig in Dakarrally, Dave Ingels moet opgeven

© BELGA
Redactie KW

Steven Rotsaert (MAN) uit Zedelgem eindigde woensdag in de loodzware tiende rit van de Dakar op de veertiende plaats bij de vrachtwagens. In de stand vertaalt zich dat in de negentiende positie.

“Jammer van het half uur tijdverlies door een koelingsprobleem. De top-10 had vandaag mogelijk geweest”, zegt Rotsaert. “Maar al bij al mogen we niet klagen. Deze truck is op weg naar een eerste volledige Dakar en op de koelingsproblemen na doet hij het perfect. We zijn niet lek gereden en we hebben onszelf niet vastgereden in het mulle zand. De duinen van Fiambala vielen al bij al nog mee. Maar de offroadpistes waren zwaar en de navigatie was bij momenten bijzonder moeilijk. Onderweg ben ik ergens mijn twee lichten vooraan kwijtgespeeld. Het is me een raadsel hoe dat mogelijk is. Het team zal daar vannacht nog wat werk aan hebben.”

Steven Rotsaert goed bezig in Dakarrally, Dave Ingels moet opgeven
© BELGA

Minder goed nieuws kwam er van Dave Ingels. Via Belga liet de trucker weten dat zijn rally voorbij is. “In panne in de duinen. Radiator en schroef stuk. Game over.” Ingels bracht de nacht door in de woestijn.

(Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.