Sanne Swolfs wint haventriatlon in Zeebrugge

De derde editie van de haventriatlon in Zeebrugge werd gewonnen door Sanne Swolfs. Bij de dames was Leen Leysen het snelst.

© ACR

De haven van Zeebrugge diende op Pinksterzondag voor de derde keer als decor voor de Haventriatlon. Vorig jaar werd de zwemproef vervangen door een extra loopronde omdat de watertemperatuur de verplichte dertien graden niet haalde. Dankzij het zomerse weer van de voorbije dagen kon er dit keer wel in de dokken gezwommen worden over een afstand van 500 meter. Daarna volgde voor de vierhonderd triatleten en 150 deelnemers in trio nog een rit van 20 km op de fiets en 5 km lopen.

Bij de PRO’s was Sanne Swolfs uit Knokke-Heist, vorig week ook al eerste in de Poldertriatlon van Oostkerke, het snelst in 1u02 min. Ramses Van Hoofstat uit Schelle werd op ruime afstand tweede voor Thijs Blondeel van het triatlonteam uit Knokke-Heist. Het waren Swolfs en Blondeel die samen in het fietsen de kopgroep konden inhalen. Enkel Van Hoofstat vond aansluiting. In de laatste kilometers stak Swolfs een tandje bij en finishte hij op ruim vijftig meer voor Van Hoofstat.

De overwinning bij de dames was voor Leen Leysen uit Merksem, voor Annemie Danneels uit Knokke-Heist, die als elfde uit het water kwam en in het fietsen en het lopen veel goed maakte. De Brugse Benedicte Baeteman werd tot haar eigen verbazing derde.

(ACR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.