Roland (80) slaat laatste balletje voor TTC Zandvoorde: “Tijd om er een punt achter te zetten”

Roland Declerck (rechts) in bijzijn van enkele gewezen en huidige bestuursleden. © ACR
Redactie KW

Bij TTC Zandvoorde werd tijdens de voorbije algemene ledenvergadering Roland Declerck gehuldigd. De 80-jarige Oostendenaar was een halve eeuw aan de club verbonden.

Roland Declerck stond zo goed als aan de wieg van de tafeltennisclub. Naast 50 jaar lid maakte hij als pionier minstens 30 jaar deel uit van het bestuur van TTC Zandvoorde en deed hij enorm veel vrijwilligerswerk. Tot en met 2010 fungeerde Roland als penningmeester. Sportief behaalde hij tevens succes. Zo werd hij heel wat keren clubkampioen. Halfweg de jaren 70 was hij met zijn ploeg goed voor een titel in vierde provinciale.

“Eind september word ik 81 jaar. Ik ben slechtziend en kan niet meer met de wagen rijden. Tijd dus om er een punt achter te zetten”, vindt Roland.

Hij maakte destijds TTC Zandvoorde mee in de plaatselijke school en de verhuis naar de huidige zaal waarvoor hij samen met zes andere personen borg voor stond. Zij zorgden samen voor een persoonlijke lening om de huidige locatie van TTC Zandvoorde te bouwen. “Zijn engagement voor onze club was de voorbije decennia bijzonder groot”, vindt voorzitter Valérien Gobert.

Veel vriendschap

Voor Roland was het een mooie tijd. “Wekelijks maakten wij het gezellig, met veel vriendschap onder elkaar. Het tafeltennis zag ik ook evolueren. Van drie tafels in het verleden tot waar we nu staan. Dankzij het harde werk van het bestuur is de club alsmaar gegroeid. De spelregels bleven dezelfde. De balletjes werden wel groter en het spel spectaculairder. In het verleden was het tot en met 21 punten, nu tot 11”, aldus Declerck.

TTC Zandvoorde komt dit seizoen met negentien ploegen in actie in de competitie, waarvan 13 bij de heren, twee bij de dames, een veteranenteam en drie jeugdteams. In de nationale reeksen is de ambitie van A- en de B-ploeg minstens bij de top drie te eindigen. De C-ploeg wil het behoud verzekeren. (ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier