Oostendenaar Michael Obasuyi vijfde in historische hordenwedstrijd

Hordenloper Michael Obasuyi zette een schitterende prestatie neer.© KVDP
Hordenloper Michael Obasuyi zette een schitterende prestatie neer.© KVDP
Redactie KW

In Madrid stond woensdagavond de laatste wedstrijd van de World Indoor Tour op het programma. Net als in Liévin had de organisatie op de 60 meter horden een startplaats gereserveerd voor Michael Obasuyi. De Oostendenaar finishte er als vijfde in een tijd van 7.69.

Obasuyi had vorig weekend nog het Belgisch kampioenschap in Louvain-la-Neuve laten schieten omdat hij zich ten volle wou concentreren op de wedstrijd in Madrid. Tijdens de reeksen liep hij naar een tijd van 7.74 en plaatste zich daarmee voor de finale. Daarin liep hij vooral na een sterke tweede wedstrijdhelft naar 7.69, amper 0.02 boven zijn persoonlijke record. De 21-jarige hordenspecialist maakte in Madrid immers deel uit van een historische wedstrijd, want de Amerikaan Grant Holloway verbeterde in de finale het 27 jaar oude wereldrecord van de legendarische Brit Colin Jackson. Met zijn tijd van 7.29 dook hij 0.01 onder de vroegere bestwaarde.

Begin volgende maand neemt Obasuyi deel aan het Europees kampioenschap indoor, waar hij met finaleambities aan de start zal komen. (GD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier