Olympic Brugge groeit naar grootste ledenaantal ooit

Het Leeuwtjescriterium van zaterdag bij OB lokte opnieuw heel wat jonge atleten. © ACR
Redactie KW

Olympic Brugge bestaat in 2019 85 jaar en er is reden genoeg om te vieren. De Brugse atletiekclub bloeit. “We hebben bijna 500 leden en en ook achter de schermen wordt er met veel enthousiasme gewerkt.”

Het ledenaantal is historisch. Nooit eerder schreven zich zoveel mensen bij Olympic Brugge in. “Er is de mond-tot-mond reclame en de goede werking, zeker bij de jeugd. Die zijn we volledig aan het uitbouwen”, opent sportief coördinator Ludo Van de Sande. “Daar hebben we extra mensen voor nodig, zeker om de kwaliteit die we nu bieden te kunnen behouden. We leiden jeugdtrainers zonder verplichtingen zelf op of we laten ze een opleiding volgen. Wij staan voor alles in.”

Om de succesvolle jeugdwerking van OB op peil te houden, zijn ze op zoek naar enthousiaste jeugdtrainers voor de begeleiding van de categorieën benjamins (8-9 jaar), pupillen (10-11 jaar) en miniemen (12-13 jaar). Frank Verhelst is ondertussen 45 jaar aan de club verbonden. Eerst als lid en atleet, later als trainer, bestuurslid en nu 15 jaar als voorzitter. “Frank is iemand die zich er voor de volle honderd procent voor geeft, zoals alle mensen binnen ons bestuur en onze club. Dat is ons kenmerk”, benadrukt Van de Sande. “Als we iets doen, willen we het goed doen.”

Voorzitter uit noodzaak

De voorzitter knikt. “We doen dit 12 maanden aan een stuk, met de nodige kennis van atletiek. De andere bestuursleden zijn dan weer goed in IT en andere zaken. We vullen elkaar aan en het voorzitterschap is niet iets waar ik naartoe gestreefd heb. 15 jaar geleden was het een noodzaak”, vertelt de 62-jarige voorzitter.

Sportief gaat het goed bij Olympic Brugge, vooral bij de jeugd. “Er is zowel bij de benjamins als de pupillen een goede lichting op komst. De weg is nog lang, maar er is potentieel. We moeten ons daar op focussen”, vindt Van de Sande. “Tot en met de pupillen hebben we 200 leden. Binnen tien jaar biedt dit mogelijkheden. Het is nu aan ons om ons daarop te organiseren, zodat ze blijven komen. Een goede atleet heeft mensen rondom zich nodig. Ik spreek uit ervaring”, besluit de voorzitter.

(ACR)

OB organiseert de Memorial Mieltje Pauwels op zondag 24 juni, met cadetten en scholieren. Verder is er de goede samenwerking met AC Sodibrug waarmee ze op vrijdag 6 juli in Zeebrugge opnieuw een strandloop organiseren. In november doen beide clubs een eerste keer een veldloop in het Veltembos in Sint-Kruis.