Niels Vandenbroele uit Tielt mag naar Hawaï

Redactie KW

Oktober 2019. Het is nog veraf, maar wel iets om naar uit te kijken voor triatleet Niels Vandenbroele. Dan gaat namelijk zijn grote sportieve droom in vervulling: een tripje naar Hawaï om deel te nemen aan het WK Ironman!

De vreugde bij Niels Vandenbroele was uiteraard groot op 26 augustus, na afloop van de Ironman van Vichy. Met een knappe zesde plaats algemeen en een vierde in zijn categorie wist hij zich te kwalificeren voor het WK Ironman van volgend jaar. Doelstelling behaald voor de 31-jarige West-Vlaming. “Dat was het inderdaad”, bevestigt Niels. “Ook in 2017 nam ik deel in Vichy. Ik dacht dat ik wist waaraan ik me kon verwachten, maar de weersomstandigheden waren dit keer totaal anders. Vorig jaar was het nog lekker warm, nu echt koud. Tijdens het zwemmen had ik daar gelukkig geen last van. Ik kon als vierde wisselen en zelfs oprukken naar de tweede plaats!”

“Ik zal vooral naar Hawaï trekken om ervan te genieten. Zoals ik eigenlijk altijd probeer”

“Maar op het vlakke kreeg ik serieus last van de koude. Ik ben even moeten stoppen en dacht al aan opgeven. Maar dankzij een thermisch dekentje, dat ik van een motard kreeg en onder mijn trisuit kon stoppen, kon ik toch verder en kwam ik mijn dipje te boven. Tijdens het lopen zat ik eigenlijk meteen goed in mijn ritme. Na bijna negen uur bereikte ik als zesde de finish. Goed voor een vierde plaats in mijn categorie en een ticket voor Hawaï. Een fantastische beloning voor het vele afzien”, vertelt de naar Tielt uitgeweken Ruiseledenaar.

Plezier staat voorop

Deelnamen aan het WK Ironman, het is al jaren één van de sportieve dromen van de multisporter van team Xcd. Volgend jaar gaat die dus in vervulling. “Ik trek vooral naar daar om ervan te genieten”, straalt Niels. “Zoals ik eigenlijk altijd probeer. Ik ben zeker niet het grote trainingsbeest. Mijn volume ligt niet zodanig hoog. Ik train mezelf ook nooit te pletter, ik leg mezelf geen trainingsschema’s op…. Ik houd er gewoon van om te sporten. Samen fietsen met vrienden, andere triatleten ontmoeten aan het zwembad…. Ik ben eerder een rustig persoon en graag op mijn gemak. Ik verzorg me natuurlijk wel en train regelmatig, maar triatlon is voor mij vooral ontspanning.”

“Ik heb er ook niet echt behoefte aan om de halve wereld rond te reizen voor wedstrijden of buitenlandse stages in te plannen. Ik amuseer me perfect hier in Tielt”

“Ik heb er ook niet echt behoefte aan om de halve wereld rond te reizen voor wedstrijden of buitenlandse stages in te plannen. Ik amuseer me perfect hier in de regio van Tielt, waar ik kan trainen op mijn vertrouwde wegen. Bovendien is de weg naar een doel soms even mooi als het behalen zelf. In alle stilte toewerken naar iets, ook daar haal ik veel plezier uit”, besluit de leerkracht aan het VTI in Tielt. (BVS)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.