Mountainbikeclub Beachbikers laat wandelen en lopen

Bjorn Rondelez. © Foto Coghe
Hans Fruyt
Hans Fruyt Medewerker KW

Kust Trail Walk op zaterdag 2 maart, Kust Trail Run op zondag 3 maart! De Beachbikers, de Oostendse mountainbikeclub van Niek Lingier en Björn Rondelez, opent de activiteitenkalender 2024 met deze twee organisaties.

“Om een beetje zaad in het bakje te krijgen”, verduidelijkt Rondelez. “We staan al enkele jaren in voor enkele organisaties. Ons voornaamste doel is iets doen voor de mountainbikesport. We staan op 24 en 25 augustus in voor een manche van de Flanders Series. Dat evenement financieren is niet evident, want ook dit kost altijd maar meer. Dus nemen we enkele initiatieven.” Komend weekeinde is voor de Beachbikers goed gevuld. Zaterdag staan ze in voor de Kust Trail Walk. In samenwerking met Wandelsport Vlaanderen. “Het betreft een wandelparcours in Oostende langs de Spuikom, Fort Napoleon, tussen de vele nieuwe gebouwen, langs vergane glorie van de visserij. Onderweg zijn ook enkele kunstwerken te zien. Er kan gekozen worden tussen vier afstanden: 5, 10, 15 of 20 kilometer. We verwachten ongeveer 700 wandelaars.” Die kunnen tussen acht uur ’s morgens en drie uur in de namiddag aan deze Kust Trail Walk beginnen. De inschrijvingstafel staat in Duin en Zee (Fortstraat). Zondag moeten de deelnemers aan de Kust Trail Run hun borstnummers daar afhalen. Om 9.15 uur begint een gratis jeugdloop over vier- of achthonderd meter. Volwassenen kiezen uit 21 (start 10 uur), 10,5 (start 10.10 uur) of 5 km (start 10.20 uur).

Geen hoogtemeters

Inschrijven gebeurt via de website van Movement, de Oostende sportclub gerund door twee leerkrachten lichamelijke opvoeding. “Uiteraard is het in Oostende geen trail met veel hoogtemeters, zoals in de Ardennen”, aldus Björn Rondelez. “Toch zijn er heel wat hindernissen. Onder meer het strand, de duinen, een trappenpartij, het staketsel, de strekdam. Op den duur weegt dat door. We zien ongeveer 200 inschrijvingen vooraf. Zondag mikken we op 350 deelnemers. Er zijn podia voor diverse leeftijdscategorieën bij zowel vrouwen als mannen.”

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier