Motorcross MCLB was afgelopen weekend te gast in Deerlijk

Stefaan De Ruyck eindelijk nog eens eerste bij Nieuwelingen B. © (Foto Coghe)
Redactie KW

VJMO & MCLB waren vorig weekend te gast in Deerlijk waar een vijftal provinciegenoten het hoogste podium haalden.

Stefan De Ruyck uit Tielt mocht eindelijk nog eens op het hoogste schavotje plaats nemen met de hulde van de Nieuwelingen B. In de eerste reeks kwam hij als derde onder de geblokte vlag en na de pauze werd hij als primus afgevlagd, goed voor de eindzege. Christian Dubaere (Otegem) de organisator van de cross, won de eerste reeks bij de Nieuwelingen B en legde beslag op de vijfde plek in de slotmanche, goed voor de derde eindstek.

Michael Coopman (Oostkamp) de nieuwe kampioen bij de Juniors mx1 deed er nog een zege bij, alhoewel hij in de eerste reeks pas als zesde werd afgevlagd. In de tweede manche verliep het heel wat beter en klokte af met de reekszege, goed voor de eindzege. Bij deze ook Davy Dury uit Ieper de kampioen der Nieuwelingen Open die de stap zette naar de Junioren en onmiddellijk bij de pinken was met dubbele tweedeplaats en ook tweede in de eindstand. De derde podiumplaats bij de Junioren mx1 was weggelegd voor Gilles Gesquiere uit Adinkerke, de kampioen der Nieuwelingen mx1 die de eerste reeks op zijn naam schreef en als vijfde door de finish ging in de tweede heat.

Mattis Meersschout (Wingene) werd dubbelwinnaar bij de Internationalen mx2, hij kwam als derde en vijfde onder de geblokte vlag tussen de mx1-rijders als dubbele reekswinnaar mx2. Stanley Verstraete (Zerkegem) mocht naar de hulde als derde in totaal bij de Inters Open B, hij werd dubbel derde in de reeksen, als tiende afgevlagd. Jens Bleyaert (Sysele) mocht ook nog eens naar de hulde na afloop, hij legde beslag op een dubbele vierde plaats bij de Internationalen mx1, goed voor de derde eindstek.

Bij de Nieuwelingen mx1 drie bekende vrienden op het podium, met Dimitri Vandesteene (Knesselare) op het hoogste schavotje na zijn dubbele tweede plaats. Cisse Haelewyn (Lichtervelde) tweede eindstek met de reekszege in de eerste heat en derde plek in de tweede manche, en de derde podiumplaats voor Lothar Desmet (Pittem) met vierde plaats en reekszege.

Jana Calus (Heestert) was aan heroptreden toe bij de Dames Open na blessure, de jonge dame was knap bezig met driedubbele tweede plaats. Pa Kristof Calus (Heestert) mocht ook naar het podium, hij werd driedubbel tweede bij de Masters.

Nate Van Tatenhove (Zwevezele) was andermaal heel sterk bezig bij de Beloften mx2, hij werd als derde en tweede afgevlagd waarmee hij tweede was in totaal. Wout Vandecappelle (Oostrozebeke) mocht mee op het podium der Beloften als derde, hij kwam als tweede en vijfde onder de geblokte vlag.

Niels Dewinter (Desselgem) mocht na afloop op het hoogste schavotje als eindwinnaar bij de Quads A, hij legde beslag op de derde en tweede plaatsen.

Dylan Boussy – Joey Valcke (Koekelare-Oostrozebeke) vormden voor de gelegenheid een duo bij de Zijspannen en konden voor hun debuut pronken met de trofee als derde in groep A. In beide reeksen legden zij beslag op de derde plaats.

Daen Valcke – Robbe De Veene (Oostrozebeke-Kachtem) mochten na afloop met de hulde op het tweede schavotje bij de Zijspannen B, zij kwamen als zesde en zevende door de finish tussen de A-rijders, telkens als tweede B.

Bjorn De Schuyter – Sam Van Moer (Gistel) derde in totaal in groep B, zij kwamen als zevende en achtste onder de geblokte vlag.

Volgende afspraak zondag 7 oktober in het Oost-Vlaamse Eksaarde (Lokeren) voor de tweede manche van het Open Herfstkampioenschap. Organisatie Samdow-Mabilde in de Doorslaarstraat, prachtige omloop met springbergen.

(GA – Foto Coghe)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier