Julie, Gilles, Michael en Christophe de eerste kampioenen bij MCLB

© Foto Coghe
Redactie KW

De eerste finalezondag bij MCLB stond op het programma met de wedstrijd te Lichtervelde in een organisatie van M.C.Avanti, de club van Manuel Priem en co.

Julie Vandevelde uit Desselgem vernieuwde haar nationale driekleur voor het tweede jaar op rij bij de Dames Open. De jonge freule, pas 17 jaar, is kampioen met de max aan punten met 550. De studente ‘Leerkracht plastische opvoeding’ in Artevelde Gent zal in 2019 zoveel als mogelijk haar titel verdedigen, weet ze.

Michael Coopman (Oostkamp) is de nieuwe nationale kampioen bij de Juniors mx1, hij bevestigde zondag in Lichtervelde met de tweede plaats in de eindstand, met zijn tweede en derde plaatsen, achter zijn grootste rivaal Tom Cortvriendt die beide reeksen won. Michael is kampioen met bonus van tien punten.

Christophe Hempte (Spiere-Helkijn) was zondag aan zijn allerlaatste wedstrijd toe in Lichtervelde waar ook de finale van het B.K. voor de Masters op het programma stond. Christophe kwam ten val in de eerste ronde van de eerste reeks en moest als laatste gaan achtervolgen met bezeerde schouder, een oude blessure. Hij kwam terug tot de derde plaats, en in de slotmanche werd hij weer de primus, zodat hij alsnog tweede werd in het dagklassement en s’avonds gehuldigd als nationaal kampioen.

Gilles Gesquiere (Adinkerke) is de nieuwe en verdiende kampioen bij de Nieuwelingen mx1 met voorsprong van 37 punten op Dieter Debaets uit Stacegem. Deze slotwedstrijd van het kampioenschap werd gewonnen door Jonas Vandamme uit Beernem met dubbele reekszege, voor Dieter Debaets die als derde en tweede afklokte, en thuisrijder Cisse Haelewyn (Lichtervelde). Lothar Desmet (Pittem werd vierde en kampioen Gilles Gesquiere dubbel vijfde.

Jurgen Wybo (Sint Eloois Winkel – Lichtervelde) was als thuisrijder, kopman bij Mc Avanti, aan het feest met de hulde. In zijn voorlaatste wedstrijd in zijn crosscarriere, volgende zondag finale BK waarin Jurgen zo goed als zeker kampioen word bij de Inters mx2 met 40 punten bonus, was hij in Lichtervelde op zijn thuisterrein knap bezig met de vierde en zesde plaatsen, als reekswinnaar mx2 en tweede plek, en eindzege. Mattis Meersschout (Wingene) werd tweede bij de Internationalen mx2 met gelijk aantal punten als winnaar Wybo, met een tiental seconden verschil. Mattis werd dubbel vijfde als tweede mx2 en reekswinnaar. Greg Vullers (Dentergem) werd tweede bij de Inters Open B, en de derde podiumplaats was hier voor de heroptredende Stanley Verstraete uit Zerkegem. Maarten Govaert (Waregem) was op zijn verjaardag heel knap bezig bij de Internationalen met dubbele derde plaats en derde bij de mx1 in de eindstand.

Davy Dury (Ieper) werd opnieuw dubbele reeks- en eindwinnaar bij de Nieuwelingen Open. Jurgen Paepe (Snellegem) werd winnaar bij de Masters met reekswinst en tweede plaats, en Erwin Van Tatenhove (Zwevezele) derde in de eindstand met de tweede en derde plaatsen. Emilio Vannieuwenhuyze als thuisrijder naar de hulde als tweede bij de Nationalen mx2 met de derde en tweede plaatsen. Celien Dewulf (Jabbeke) werd driedubbel derde bij de Dames Open.

Bij de Beloften mx2 ook een volledig West-Vlaams podium met dubbele reekswinnaar Nate Van Tatenhove (Zwevezele) als winnaar, tweede is hier Lauclin Demeulenaere uit Zuidschote met de tweede en vierde plaatsen, en de derde podiumplaats voor Jenthe Vancompernolle uit Esen-Diksmuide met dubbele derde plaatsen.

Bij de vierwielers eindzege voor Bert Bintein bij de Quads B, de Izegemnaar aangesloten bij Mc Avanti legde beslag op een dubbele vierde plaats tussen de A-rijders, waarin Niels De Winter (Desselgem) driedubbel derde werd.

Zijspannen

Dylan Boussy – Niki Debruyne (Koekelare-Meulebeke) dubbele reekswinnaars en eindzege bij de Zijspannen A. Tweede plaats voor Kenneth Dierckens – Gianni Dhondt (Tielt-Deinze) die als derde en tweede afgeklokt waren en een betere eindtijd dan Yens Delmotte – Tom Verbrugghe (Kachtem-Meulebeke) die beslag wisten te leggen op de tweede en derde plaatsen.

Daen Valcke – Robbe De Veene (Oostrozebeke-Kachtem) waren opnieuw sterk bezig en dubbele reekswinnaars groep B, zij kwamen in beide reeksen als vierde tussen de A-rijders door de finish. Junior Verhelst – Frederik Van Der Voorden (Wingene-Eksaarde) legden beslag op de vijfde en zevende plaatsen, als tweede en derde B, goed voor de tweede eindstek. De derde podiumplaats B was voor de verrassende debutanten Arne De Meulemeester – Michael Dhondt (Meulebeke) met de derde en tweede plaatsen B.

Volgende afspraak zondag 16 september in Vlaams-Brabant te Pamel op de Heideberg bij Mx De Willemsvrienden. Finales B.K. voor Nieuwelingen mx2 en Beloften mx2, en de Quads A en B.

(GuidoA. – foto G.Coghe)