Loopwedstrijd Mondi Run dwarst De Lovie in Poperinge

We zien v.l.n.r. Geert Verkruysse, Frank Vandewalle, Noël Ryckeboer, Alyssa Ameys, André Mingneau, Paul Decorte, Marc Spenninck en John Lejeune. Patrick Maeyaert en Sara Dewulf ontbreken op de foto. (foto DB)
Redactie KW

AC Hoppeland organiseert op zondag 2 juni weer de Mondi Run. Deze wedstrijd telt drie afstanden: de halve marathon, 14 kilometer en 7 kilometer.

Wat vroeger nog de McBride-run heette gaat nu al even als de Mondi Run door het leven. Mondi is een bedrijf uit Poperinge, gespecialiseerd in verpakkingsmaterialen. AC Hoppeland presenteert nu de derde editie op de eerste zondag van juni.

“Het is de eerste keer dat ik betrokken ben bij de organisatie van de Mondi Run”, vertelt Alyssa Ameys (23). “Ik ben al van het eerste leerjaar aangesloten bij AC Hoppeland. Mijn broer Xander is jeugdtrainer en papa Brian zit in het bestuur. Mijn specialiteiten zijn de 1.500 en 3.000 meter en ik doe ook graag stratenlopen. Voor de promotie van de Mondi Run gingen ze op zoek naar jong bloed en ze kwamen bij mij terecht. Sinds Nieuwjaar zitten we regelmatig samen met een team van acht vrijwlligers.”

“Het is een van de grootste evenementen die we organiseren. We kunnen steeds rekenen op de hulp van verschillende partners, zo is er een uitstekende samenwerking met het Rode Kruis”, zegt Alyssa, die industrieel ingenieur is.

Hoppevelden

Het parcours van de Mondi Run ligt volledig in Poperinge. “De start en aankomst zijn in het centrum. Er wordt onder meer doorheen de mooie hoppevelden en het prachtig domein van De Lovie gelopen. We zijn De Lovie heel dankbaar voor het openstellen van dit domein. Er zijn weer drie afstanden, op maat van de doorgewinterde en recreatieve loper. Het gaat om de 7 km, de 14 km en de halve marathon.”

“Dit jaar geldt de halve marathon als Vlaams kampioenschap. We verwachten dus een sterke bezetting. Vorig jaar rondden we de kaap van 600 inschrijvingen en we hopen dit aantal te overtreffen. Er is ook een bedrijven- en verenigingenklassement gekoppeld aan de Mondi Run. Bij de verenigingen is er een prijs voor het meest aantal deelnemers. Elke deelnemer krijgt ook een goodiebag.”

De 7 km start om 9.30 uur, om 10.15 uur starten de lopers van de 14 km en om 10.30 uur is de halve marathon aan de beurt. Vooraf inschrijven kan tot en met 24 mei via achoppeland.be. Ook daginschrijvingen zijn mogelijk.

(API)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier