Loopwedstrijd Dwars door de Zilten in Roeselare op woensdag 27 mei geannuleerd

Het coronavirus zorgt ook voor de annulatie van Dwars door de Zilten. © foto SM
Stijn Moerman

Naar aanleiding van de maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan heeft de organisatie van Dwars door de Zilten, de derde manche van Roeselare Loopt, beslist om de wedstrijd aan OC Sint-Idesbald te annuleren.

De 36ste editie van Dwars door de Zilten, de loopwedstrijd van OC Sint-Idesbald, zou dit jaar plaatsvinden op woensdag 27 mei, maar zal in navolging van Dwars over de Mandel (08/05) en Dwars door Beveren (13/06) ook een jaartje overslaan.

“Onze werkgroep was al enige tijd aan het twijfelen over een al dan niet afgelasting van Dwars door de Zilten”, zegt Margot Wybo, communicatieverantwoordelijke van OC Sint-Idesbald. “We moeten de maatregelen voor die periode uiteraard nog afwachten, maar de focus moet liggen op de gezondheid van de mensen. Afgelopen maandag heeft onze werkgroep samen met de directie van OC Sint-Idesbald beslist om de wedstrijd niet te laten plaatsvinden dit jaar. Lang werd de hoop gekoesterd dat de maatregelen tegen eind mei soepeler zouden zijn, maar we willen niet langer wachten en kiezen voluit voor de gezondheid van de mensen. De focus ligt nu op gezond zijn en gezond blijven.”

Zo zijn nu al drie van de vier eerste manches van Roeselare Loopt geannuleerd.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.