Kust Trail Run in Oostende trekt 321 deelnemers

Een fiere Michel Wijnsberghe (trainer van Hermes Oostende) met zijn vrouw, Nel Van Damme (winnares 13 km dames) en dochter Kamieje (3de op de 8 km dames). © Foto FRO
Fons Roets
Fons Roets Medewerker KW

Mountainbikeclub Beachbikers organiseerde vandaag, zaterdag 19 februari, een Kust Trail Run in Oostende. Er stonden drie afstanden (8, 14 en 21 km) op het programma. Door weersomstandigheden moest de strekdam uit het parcours geschrapt worden en werden de afstanden gereduceerd worden tot 8, 13 en 19,3 km.

Er waren 450 voorinschrijvingen, maar uiteindelijk kwamen 321 deelnemers aan de start. De start werd gegeven op de Hendrik Baelskaai, de eindstreep lag aan Sporthal De Spui

De korte afstand, 8 km, met 77 deelnemers, werd gewonnen bij de heren door Jasper Vitse uit Bredene. Deze scheidsrechter eerste en tweede provinciale KBVB, schreef in 2021 het SOK-Loopcriterium op zijn naam. Hij won voor Reinbert Van Acker, Wout De Potter, Jens Parrein en Iwert Vancampenhout. Bij de dames ging de zege naar Jelena Pollentier (Hermes Oostende) voor Bernadette Goethals en de jonge Kamieje Wijnsberghe.

De wedstrijd over 13 km (82 deelnemers) werd gewonnen door Kortrijkzaan Felix Bufkens, voor Wannes Vandenberghe, Marijn Hosten, Mario Penne en Jason Balfoort. Bij de dames won Nel Van Damme (Hermes Oostende) voor Eline Brissinck en Eva Gezels.

De lange afstand (19,3 km) was een kolfje naar de hand van de Bredense triatleet, Dennis Dieussaert. Hij won met grote voorsprong voor Bart Lezy, Alain Geerts, Thijs Jonckheere en Karel Moerman. Bij de dames stond Charlene Ottevaere (Harelbeke) op het hoogste schavotje voor Sylvie Fermaut en Eva Jonckheere.

(FRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier