Krachtbal Snellegem verliest kampioenenmatch

Op de foto zien de mannen van Krachtbal Snellegem met v.l.n.r. Koen Desoete, Alexander D’Hoore, Jurgen Depoorter, Frederik Vandemoortele, coach Marc D’Hoore, Dylan Sarlet en Bavo Valcke. (foto Jan Vanhecke)
Redactie KW

In de tweede afdeling van het krachtbal eindigden Krachtbal Snellegem en ’t Botterken Baasrode samen op de eerste plaats. Een testwedstrijd zou dus moeten uitmaken wie de nieuwe kampioen werd en zo onmiddellijk kon promoveren. Uiteindelijk gingen de Oost-Vlamingen met de 19-22-winst lopen na een hoogstaande wedstrijd.

Toch blikt coach Marc D’Hoore tevreden terug. “Bij het begin van het seizoen had ik onmiddellijk willen tekenen voor een plaats bij de toptwee. In onze testwedstrijd liep het niet zoals gewenst. Aanvallend maakten we te veel kleine foutjes en dan weet je dat dit afgestraft wordt. We kwamen zelfs zes doelpunten achter maar we wilden de handdoek niet in de ring gooien. Ik bleef mijn team motiveren en na twee rugworpen van Dylan Sarlet kwamen we zelfs tot op twee puntjes terug. De derde rugworp konden ze maar nipt verhinderen, want anders stevenden we af op verlengingen. Maar Baasrode speelde de wedstrijd volwassen uit waardoor het zijn favorietenrol waargemaakt heeft en dan ook verdiend promoveert”, aldus de coach.

“Ik heb wel heel wat positieve zaken gezien tijdens deze wedstrijd. We hadden ons op training enorm goed voorbereid en de focus was er ook. Qua positiewissels hebben we positief kunnen experimenteren en dat neem ik dan ook mee naar volgend seizoen.”

Mooie toekomst

Voorlopig starten we dus opnieuw in de tweede afdeling, maar mocht de promotie toch nog mogelijk zijn, dan zijn we kandidaat om een reeksje hoger te spelen. We vernamen immers dat er misschien een plaatsje vrij zal komen in de hoogste afdeling, maar dat zullen we maar zien eens de reeksindeling bekend zal zijn. Het zou mooi zijn, want voor onze club is het immers 20 jaar geleden dat we nog mochten aantreden in de hoogste afdeling. Mijn spelers hebben zeker de mogelijkheden om in deze afdeling mee te spelen, dus gaan we opnieuw een mooie toekomst tegemoet”, besluit een trotse Marc D’Hoore. (Jan Vanhecke)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier