Kleigroeven van Egem weer in de ban van motorengeronk

© JGOP
Redactie KW

Tijdens het weekend van 27 en 28 augustus organiseert KAMCE Torhout voor de 26e maal de Trial van de Kleigroeve in de kleiputten van de firma Ampe aan de Brugsesteenweg in Egem. Ook deze keer wordt een topdeelnemersveld verwacht.

De Trial van de Kleigroeve is met zijn 26ste editie inmiddels een vaste afspraak geworden op de Belgische en internationale trailkalender. Op de unieke locatie, die de Egemse kleiputten zijn, worden elk jaar weer non-stops van het hoogste niveau aangelegd. Het is dan ook niet verwonderlijk dat steeds meer trialpiloten naar Egem afzakken om de degens met elkaar te kruisen.

Toppiloten

Vorig jaar kwamen over de twee dagen verspreid 229 piloten naar Egem afgezakt, waaronder diverse internationale toppiloten. Ook dit jaar zal weer de top van de Belgische Trialsport op de afspraak zijn, naast diverse toppiloten uit Nederland en Frankrijk. Zaterdag en zondag zijn twee afzonderlijke wedstrijddagen, waarop de rijders vier ronden van acht non-stops dienen af te werken. Na de wedstrijd op zaterdag worden de zones wat aangepast voor de wedstrijd op zondag. De wedstrijden starten telkens om 11 uur en de toegang voor het publiek is gratis.

(JG)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.