Kenneth Vandendriessche wint triatlon in Brugge

Een zegevierende Kenneth Vandendriessche © ACR
Redactie KW

De leerling van Luc Van Lierde maakte tijdens het fietsen een sterke remonte.

Het lijkt stilaan een traditie dat het regent tijdens de kwarttriatlon in Brugge. Na de droogte van de voorbije weken werd de deelnemers voor aanvang aangemaand zeer voorzichtig te zijn en dan vooral op de fiets op de vele kasseistroken langs het parcours. Mario Vlietinck vroeg voor aanvang een minuut stilte in acht te nemen ter nagedachtenis van de Brugse triatleet Kenneth Neyt. Nadien konden de eerste zwemmers het water van de Lange rei in. Bij de Pro’s kwam Pamphiel Pareyn voor Roeselarenaar Sybren Baelde nabij de Carmersbrug als eerste op het droge, gevolgd door Stenn Goetstouwers, de winnaar van vorig jaar in Brugge.

Kenneth Vandendrieesche verloor in het zwemmen bijna twee minuten, zette de achtervolging in op Pareyn en Goetstouwers en haalde hen tijdens het fietsen al voor halfweg terug in. Goetstouwers bleef op reglementaire afstand en ging zelfs voor aanvang van de laatste wissel op een natte kasseistrook nog even voorbij Vandendriessche. De Ruddervoordenaar nam hierbij geen risico’s om hem bij te houden en liep bij aanvang van de laatste discipline opnieuw over Goetstouwers. Hij zette als winnaar met 1’49”38 een knappe tijd neer. De laatste zege van een Brugse streekgenoot dateert van 2008, toen won Marino Vanhoenacker voor de vierde keer.

Superdag

De winnaar Vandendriessche met zijn coach Luc Van Lierde
De winnaar Vandendriessche met zijn coach Luc Van Lierde© ACR

Vandendriessche, vorig weekend nog winnaar tijdens de Ironman 70.3 in Luxemburg, ging in Brugge resoluut voor de zege. “Gisteren had ik nog het gevoel van: dat komt morgen niet goed, maar ik had echt een superdag. Tijdens het zwemmen verloor ik meer dan verhoopt dertig seconden. Op de fiets zette ik alles op alles, kwam ik op kop en wist ik dat de kans op winst reëel was. Ik was hier al twee keer tweede, deze winst geeft een bijzonder goed gevoel. Ik kreeg een week vakantie van mijn coach Luc Van Lierde. Daarna ga ik opnieuw voor een maand naar Lanzarotte, dan volgt het BK en hoop ik ook nog een 70.3 te winnen”, glundert de winnaar.

Stenn Goetstouwers moest zich tevreden stellen met een tweede plaats. Vincent Van De Walle uit Izegem werd derde voor Pamphiel Pareyn en Sanne Swolfs. “Ik heb mezelf verrast tijdens het lopen”, vindt de triatleet uit Knokke-Heist. “Ik had gezien de weersomstandigheden heel veel schrik. Ook op dat vlak heb ik mij verrast. Ik kon de toppers in het vizier houden en iedereen reed op een reglementaire afstand. Het is mooi dat dit gerespecteerd werd.”

Hannes Cool werd zesde, Sybren Baelde zevende, Michael Dewilde achtste, Geert Lauryssen negende en Sam Govaert tiende.

Ook bij de dames hadden we in Brugge als winnaar een nieuwe naam. Katrien Verstuyft klopte in 2:02’54” Hanne De Vet en Joke Coysman. Lies Vermont werd als vierde eerste West-Vlaamse voor Charlotte Mensaert. Charlotte Deldaele uit Kortrijk, goed aan de wedstrijd begonnen, mocht eerst mee het podium op, maar na heel wat discussie en tot haar grote ontgoocheling werd ze wegens stayeren uit de uitslag geschrapt.

(ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier