Kampioenschap West-Vlaanderen in Oostrozebeke

© (Foto Coghe)

De tweede motorcross van het seizoen voor VJMO en MCLB te Oostrozebeke ingericht door de Verre Ginstecrossers, familie Verbrugghe, werd andermaal een groot succes in zeer gunstige weersomstandigheden.

Zaterdag 9 oktober stond de motorcross voor de jeugd op het programma met meer dan 100 deelnemers. Britt Van Tatenhove uit Zwevezele was opnieuw de beste bij de Ladies met dubbele reekszege, en ook voor Rune Van Massenhove uit Leffinge was het dubbel feest bij de Aspiranten, de hoogste jeugdreeks. De jonge kerel schreef beide reeksen en de eindzege en de West-Vlaamse kampioenstitel op zijn naam.

Bij de allerjongsten, de reeksen Initiatie, was Hakkan Hempte (Otegem) aan het feest met driedubbele tweede plaats. Lewis Dedrie (Klerken) mocht mee op het podium als derde in totaal na zijn dubbele vierde plaatsen. Lewis Wybo (Lichtervelde) werd vijfde in de eindstand met de vijfde en zesde plaatsen.

Tallon Dekeyser uit Ruiselede mocht met de hulde op het tweede schavotje bij de Nieuwelingen 65cc, hij finishte als vierde en tweede. Bij de Nieuwelingen 85cc was eveneens de tweede podiumplek voor Bo Tytgat uit Lichtervelde na zijn dubbele tweede plaatsen. Ook Dylan Defollin (Kerckhove) legde beslag op een driedubbele tweede plaats bij de Quads-Jeugd.

Bij de Ladies Open sterke bezetting met 25 deelneemsters, Jolien Vandekerckhove uit Vichte werd tweede in totaal met de tweede en derde plaatsen. Laurie Hempte (Otegem) mocht op het derde schavotje na haar derde en tweede plaatsen. Amy-Jo Stoop (Beernem) werd vijfde in totaal met de vijfde en zesde plaatsen.

Seth Priem (Lichtervelde) legde beslag op een driedubbele tweede plaats bij de Junioren 85cc.

Op zaterdag rijden ook de grote jongens op de Quads Open hun wedstrijd, en hierin was Axel Volckaert uit Ieper in beide reeksen de beste en mocht dan ook huiswaarts met de bloemen en de trui van West-Vlaams kampioen.

MCLB op zondag

Bij de solorijders op zondag waren een vijftal streekrijders de beste en mochten dan ook op het hoogste schavotje met de hulde. Dougan Paepe (Snellegem) bij de Nieuwelingen 250/500cc met dubbele reekszege. Bij deze was de vierde eindstek voor Benoit Vanderbeke uit Tielt die als zesde en derde onder de geblokte vlag kwam.

Bij de Nieuwelingen B waren de bloemen voor Maxim Descheemaeker uit het naburige Meulebeke, hij schreef de eerste reeks op zijn naam en legde beslag op de tweede plaats in zijn slotreeks. Op het podium werd hij vergezeld door thuisrijder Sven Van Colen die als derde en zesde door de finish ging en daarmee beslag legde op de derde podiumplaats. Gert-Jan Bouckhuyt (Koolskamp) viel net naast het podium na zijn dubbele vijfde plaats.

Mario Mandeville (Diksmuide) was andermaal de beste in beide reeksen bij de Nieuwelingen C, hij mocht dan ook op het hoogste schavotje en eveneens de trui van provinciaal kampioen. Bij deze de derde eindstek voor Xavier Degeldere uit Ingelmunster die beslag legde op de derde en tweede plaatsen in de reeksen.

Bij de Dames Open driedubbele tweede plaats voor Jana Calus uit Heestert.

Michael Dekeyser (Ruiselede) schreef beide reeksen op zijn naam bij de Amateurs, en Matthieu Vandaele (De Haan) vierde in de eindstand met de vijfde en derde plaatsen. Pieter Swertvaegher (Ingelmunster) werd driedubbel tweede bij de Experten, terwijl Kristof Calus (Heestert) net naast het podium viel na zijn vierde en derde plaatsen.

Bij de youngsters, de Beloften, werd Jelle Maes uit Izegem zesde in totaal na zijn zesde en vijfde plaatsen. Emiel Soens (Zwevegem) werd tweede in de eindstand bij de Juniors 250cc met de tweede en zevende plaatsen, de derde podiumplaats voor Aaron Spruytte uit Hooglede die als negende en tweede onder de geblokte vlag kwam.

De eindzege bij de Juniors 500cc was voor Gilles Gesquiere (Adinkerke) die de eerste reeks op zijn naam schreef en als vierde door de finish kwam in de tweede manche. Lowie Soens (Zwevegem) werd driedubbel derde bij de Juniors 500cc en Karel Vanhaecke (Oostkamp) miste net het podium na de vijfde en tweede plaatsen.

Uwe De Waele (Mc Poeke) mocht naar de hulde als tweede bij de Nationalen 250cc, hij kwam als derde door de finish in de eerste reeks en won de tweede heat.

West-Vlaams succes bij de Internationalen

David Segers werd winnaar bij de Inters 500cc na zijn tweede plek in de eerste reeks en reekszege na de pauze en een betere totaaltijd dan Maarten Govaert uit Sint-Eloois Vijve die de eerste reeks won en tweede werd in de slotmanche. De derde podiumplaats was weggelegd voor Jorne Tytgat (Kerckhove) die als derde onder de geblokte vlag kwam in beide reeksen. Greg Demeulemeester (Kerckhove) werd driedubbel vierde en Junior Decouter driedubbel vijfde.

Bij de Internationalen 250cc andermaal een volledig West-Vlaams podium met dubbele reekswinnaar Jerome Biets uit Jabbeke, driedubbel tweede Damon Tanghe (Ooigem), en driedubbel derde Stanley Verstraete (Zerkegem).

Dubbele reekszege voor Yens Delmotte en Joey Valcke bij de Zijspannen

De vrienden Yens en Joey die beiden in hun jonge jaren dichte buren waren van het crossplein op de Verre Ginste te Oostrozebeke kenden een super goeie dag en sloten deze succesvol af met dubbele reekszege na goeie starts en knappe races. Zij zijn dan ook de waardige provinciale kampioenen West-Vlaanderen waar de zijspansport nog steeds hoogtij viert.

Bert Soetaert – Frederik Van Der Voorden (Oostrozebeke-Lochristie) werden derde in totaal groep A na hun zesde en derde plaatsen.

Daen Valcke – Tom Verbrugghe (Oostrozebeke) kwamen na lange revalidatie van de piloot voor het eerste samen aan de start en meteen succes met de overwinning in groep B na hun zevende en vierde plaatsen.

Maxim en Mathias Moenaert (Gistel) werden tweede in groep B met de derde en achtste plaatsen. Bjorn De Schuyter – Francis Wittebolle (Jabbeke) mochten met de hulde op het derde schavotje groep B na hun vijfde en negende plaatsen.

Volgende afspraak op 16/17 oktober voor de ‘sluitingsprijs’ in het Oost-Vlaamse Sinaai. (GA)