JCI Kortrijk maakt zich klaar voor de negende editie van Sinksenregatta

Ervaring is niet vereist want Kajakclub Kortrijk zorgt voor stuurmannen, zwemvesten, enzovoort © JCI Kortrijk
Margot Demeulemeester
Margot Demeulemeester Stadsreporter Kortrijk

Op pinkstermaandag 20 mei vindt zoals elk jaar opnieuw de Sinksenregatta plaats, een spannende kanorace aan de verlaagde Leieboorden in Kortrijk.

De Sinksenregatta is een samenwerking tussen JCI Kortrijk en Kayak Club Kortrijk. “Vanaf 12 uur zijn alle enthousiastelingen van harte welkom om deel te nemen aan de spektakelraces tussen kanoboten, die over een afstand van ongeveer 400 meter zullen plaatsvinden aan de verlaagde Leieboorden. Naast de spannende races zijn er tal van randactiviteiten gepland om de dag nog specialer te maken. Van een gezellige bar en een prachtig terras tot versnaperingen en kinderanimatie, er is voor elk wat wils”, zegt William Lietaer, voorzitter Sinksenregatta 2024 bij JCI Kortrijk.

“Naast de spannende races zijn er tal van randactiviteiten gepland om de dag nog specialer te maken” – William Lietaer

Niet alleen het snelste team gaat naar huis met een mooie prijs, ook het best verklede team. Dit jaar volgt de Sinksenregatta namelijk het overkoepelend sprookjesthema van Sinksen 2024. “Dit thema past perfect bij de extra dimensie die de Sinksenregatta krijgt. In het kader van JCI4Kids is er dit jaar ook een wedstrijd tussen kinderen. Begin 2024 kreeg dit gezamenlijk project van JCI Kortrijk en JCI Waregem vorm. Het heeft als doel zijn steentje bij te dragen tegen kansarmoede in de regio. De race tussen kinderen vormt één van de activiteiten van dit werkingsjaar.” Meer informatie over dit project is te vinden op www.jci4kids.be.

“Elk jaar opnieuw blijkt de Sinksenregatta de perfecte afsluiter te zijn van de Sinksenfeesten, zowel voor jong en oud. We kijken ernaar uit om opnieuw een 250-tal deelnemers en hun supporters te ontvangen. De inschrijvingen lopen ondertussen al even en er zijn al heel wat teams ingeschreven. De meeste teams bestaan uit vriendengroepen, collega’s of andere verenigingen. Ervaring is zeker niet vereist want Kajak Club Kortrijk zorgt voor stuurmannen, zwemvesten, enzovoort.”

Heb je zelf ook zin om mee te doen aan deze spannende race met vrienden, familie of collega’s? Stel dan een team van 6 personen samen en schrijf je in via deze link. Een boot kost 48 euro (één drankje inbegrepen). Het startuur van jouw team en verdere informatie wordt bezorgd na de inschrijving.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier