Goud voor Michèle George na fantastische prestatie in dressuur: “De honger was heel groot”

Archiefbeeld Tokyo 2020. © BELGA

Dressuurrijdster Michèle George uit Waregem heeft woensdag op de Paralympische Spelen met haar paard Best of 8 de gouden medaille veroverd in de individuele test van graad V.

Michèle George was woensdag tot tranen toe bewogen na haar zesde paralympische titel, de derde met haar paard ‘Best of 8’. De vijftigjarige dressuurrijdster was voor de derde keer de beste in de individuele test, na Londen (2012) en Tokio (2021). “Dit is ongelofelijk, ik ben een beetje sprakeloos”, zei ze na afloop.

In de tuinen aan het Kasteel van Versailles kreeg ze voor haar oefening met ‘Best of 8’ 76,692 procent. Dat volstond ruimschoots voor nieuw paralympisch goud.

Wilde het heel graag

“Ik heb vooraf nooit over de kleur van de medaille gesproken, maar nu kan ik dat wel doen”, zei George na haar oefening. “Ik wilde heel graag goud. De honger is en blijft groot. Maar ik had dit niet verwacht en had veel zenuwen. Ik ben heel tevreden en kan terugblikken op een uitstekende proef. Het is moeilijk aan de top te komen en nog moeilijker er te blijven. Ik wil het hele team bedanken.”

George had heel erg uitgekeken naar haar proef. “Maar het was toch ook een beetje bang afwachten”, lachte ze. “Mijn paard ‘Best of 8’ is veertien jaar, het zijn haar laatste Paralympische Spelen, maar ze heeft nooit met publiek gereden. Ook in Tokio was er geen publiek. De site hier is echt impressionant. Het zicht alleen al is geweldig. En de merrie heeft het fantastisch gedaan. Ze was een echte prinses vandaag, en dat ongeacht het resultaat.”

George zit na haar nieuwe paralympische titel aan zes gouden medailles. Komende zaterdag kan ze bij een nieuwe overwinning in de freestylecompetitie het Belgisch paralympisch record van rolstoelsprinter Paul Van Winkel evenaren, die in de jaren 1980 zeven gouden plakken veroverde op de Paralympische Spelen. “Dat is mooi en dat zit ergens wel in mijn hoofd”, eindigde George.

Vierde spelen

Voor de 50-jarige George zijn het haar vierde Paralympics. De dressuurrijdster veroverde in Londen (2012), Rio (2016) en Tokio (2020) al drie olympische titels in de Freestyle Test, in Londen en Tokio voegde ze daar ook twee gouden medailles in de individuele test aan toe.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier