Glen Cuyle doet ervaring op in World Cup in Kroatië

Glen Cuyle werkt nu volop toe naar het Europees kampioenschap.© foto RV
Glen Cuyle werkt nu volop toe naar het Europees kampioenschap.© foto RV
Redactie KW

Van 10 tot 13 juni trokken de gymnasten toestelturnen van team BELGYM richting de World Cup in Osijek, Kroatië. Op het programma stonden de individuele kwalificaties gevolgd door de toestel-finales. Ingelmunsternaar Glen Cuyle ging aan de slag aan ringen en vloer voor België.

“Het hoofddoel was om in Kroatië ervaring op te doen tijdens mijn eerste seniorwedstrijd en alles wat ik geleerd heb mee te nemen naar mijn volgende wedstrijden”, opent de 18-jarige Glen Cuyle uit Ingelmunster die toegepaste informatica studeert aan HoGent. “Met die ingesteldheid ben ik richting Kroatië vertrokken zonder wakker te liggen van welke plaats ik daar zou behalen. Op zowel vloer als ringen ben ik in het middenklassement beland.”

“Ik ben vrij tevreden met de prestatie die ik aan vloer geleverd heb”, aldus Cuyle. “Ringen had wel wat beter gekund, maar ik ben blij dat ik mijn nieuwe oefening ben doorgekomen. Ik heb vooral het gevoel dat dit een leerrijke ervaring was als debutant op de World Cup en dat ik een stapje dichterbij ben gekomen bij het bereiken van het topniveau. Ik kan dus met een goed gevoel terugkeren.”

“Ik studeer toegepaste informatica. De combinatie van mijn studies en topsport is zeker niet gemakkelijk en al helemaal niet met de hele coronasituatie van het afgelopen anderhalf jaar, maar ik probeer er het beste van te maken. Ik heb al mijn examens voor vertrek afgelegd, waardoor ik me daar geen zorgen meer moest over maken.”

EK 2022 doel

“Het volgende doel waar ik nu naartoe wil werken, is het Europees kampioenschap in 2022, waar ik zal proberen om al mijn oefeningen met een zo hoog mogelijke startwaarde te brengen en hopelijk een bijdrage kan zijn voor het team. Het WK komt net iets te vroeg voor mij en natuurlijk denk ik ook al stiekem aan de Olympische Spelen in 2024 die in Parijs zullen plaatsvinden. Het zou fantastisch zijn om daaraan te kunnen deelnemen”, besluit de Ingelmunsternaar. (RV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier