Frédéric Vervisch uit Kortrijk is met zijn Audi de snelste in Aragon

© gf
Redactie KW

Kortrijkzaan Frédéric Vervisch heeft zondag in het Spaanse Aragon de tweede race van de derde Wereldbekermanche in de FIA WTCR op zijn naam geschreven.

Na twee moeilijke manches is het Frédéric Vervisch eindelijk gelukt om op het Spaanse Motorland Aragon een knappe prestatie neer te zetten. In de eerste race werd de West-Vlaming achtste nadat hij vanaf de pole was gestart. In de tweede race gooide hij alle remmen los en greep hij zijn eerste winst van het seizoen, ondanks een neutralisatie op het einde van de wedstrijd. Ook zijn teamgenoot Gilles Magnus klom voor het eerst dit jaar op het podium.

De overwinning van Vervisch was ook de eerste voor het Belgische Comtoyou Team Audi Sport sinds hun deelname aan het FIA WTCR in Slovakije in 2019. In de algemene stand van het kampioenschap staat de Kortrijkzaan nu elfde. Het is voor hem nu drie weken geduld oefenen vooral het WTCR terug in actie komt. De vierde manche heeft plaats in Italië, op de Adria International Raceway op 31 juli en 1 augustus.

(ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier