Fireballs Tielt wil de titel pakken

Lukas Samaey. (foto WD)
Redactie KW

De Fireballs Tielt bestaat nog maar sinds 2007, maar is in het Floorball al opgeklommen naar de eerste divisie van de nationale competitie. Ze speelden al een paar keer voor de titel, maar grepen er nipt naast. Dit seizoen willen ze beter doen en kampioen spelen.

“Fireballs Tielt is een relatief jonge club die in die periode is uitgegroeid tot een van de beste ploegen van ons land”, volgens 18-jarige Lukas Samaey die coach van de U16 3en ook speler in eerste divisie. “Ik doe heel wat binnen de club en dat is mits een goede planning perfect te combineren met mijn studies sociaal werk in Gent. Training geven aan de U16 en zelf ook nog trainen bij de eerste ploeg, het is best te doen. We hebben twee ploegen bij de U16, de Meteors en de Comets. Deze laatste ploeg bestaat uit de oudsten van de groep en speelde een sterke wedstrijd tegen Juventus en wonnen die ook met 8-2. Floorball is geen makkelijk spelletje. Het gaat om snelheid, kracht, reactiesneleid, ook heel intensief spelen. Op geen enkel ogenblik valt dat stil. Dat proberen we bij te brengen bij onze jeugd, belangrijk want de jeugd is de toekomst voor een club. Ook hebben we heel wat supporters op onze wedstrijden die sfeer maken en ons aanmoedigen. Best een aanrader om eens een wedstrijd te komen zien.”

Divisie

Lukas Samaey heeft het ook over de volwassen ploegen: “We hebben drie ploegen die aantreden in de divisies. De eerste ploeg speelt in divisie 1 en we doen het daar niet onaardig. Net zoals vorig seizoen staan we opnieuw dicht bij de finaleplaats. We kenden enkele moeilijke wedstrijden, de eerste kwamen we op een 6-2 achterstand en hebben de situatie met vurig spel kunnen omdraaien naar winst . In de wedstrijd die volgde gaven we een ruime voorsprong weg naar een gelijkspel. In onze laatste wedstrijd hebben we opnieuw sterk gespeeld en ruim gewonnen. We zitten dus zo nog altijd op koers om in de finale voor de titel van kampioen eerste divisie te mogen spelen. In tweede klasse draait de ploeg goed mee en proberen we binnen een paar jaar promotie te maken. De derde ploeg is er om ervaring op te doen, iets wat heel belangrijk is in sport.” (WD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier