Evi Milh volgende week naar Europees kampioenschap tumbling: “Finale springen zou heel leuk zijn”

Evi Milh: “Het EK is dit jaar mijn hoofddoel, want een WK is er niet.” © ACR
Redactie KW

Van woensdag 3 tot en met zondag 7 april nemen de beste tumblers in Europa het tegen elkaar op in het Portugese Guimaraes. Een van hen is de Oostende Evi Milh, van Turnclub De Zeester. “Het zou mooi zijn mocht ik de finale kunnen springen.”

Evi Milh stak vorig jaar voor de tweede keer de Belgische titel tumbling op zak en trok ermee in november naar het WK in Birmingham. Met het Belgische team werd ze daar vierde, individueel behaalde ze de finale met een knappe achtste plaats. Daarna was het voor de 23-jarige gymnaste vooral goed doortrainen.

“Ik ben nieuwe reeksen aan het oefenen”

“Ik moest in vorm steken voor de EK-selecties in februari”, vertelt ze. “We hebben daar in moeilijkheid moeten springen en een minimum in uitvoering. Er waren drie selectiemomenten. Een in Frankrijk vorig jaar, en twee in ons land. Via een puntensysteem werd dan bepaald of je erbij bent, of door bij de beste vier te zijn.”

Evi, communicatiedeskundige bij de provincie West-Vlaanderen in Brugge, laat zich in tumbling begeleiden door haar vader Wim Milh, in het sportcentrum Mr. V-Arena. “De voorbije maanden heb ik voornamelijk aan mijn conditie gewerkt. Het is belangrijk dat ik de reeksen goed doe, dat de routine erin zit, met de bedoeling om de afwerking steeds beter uit te voeren en waar het kan nog moeilijker te gaan.”

EK als hoofddoel

De eerste doelstelling op het EK is voor Evi door de kwalificaties te geraken, zodat ze zich met het Belgische team kan plaatsen voor een finale. “Individueel zou het heel leuk zijn mocht ik ook de finale kunnen springen. Dat zijn de eerste acht. Niet gemakkelijk, want het niveau ligt – net als op het WK – heel hoog. Ook in Europa zijn er sterke landen in tumbling. En dan is er nog de regel dat twee tumblers per land zich kunnen plaatsen voor de finale. Als je de derde Belg bent, mag je er niet aan deelnemen. Het EK vormt mijn hoofddoel dit jaar, want een WK is er niet, omwille van de Olympische Spelen. Ondertussen ben ik nieuwe reeksen aan het oefenen. Mocht één daarvan goed gaan, zou dat al mooi zijn. Maar het allerbelangrijkste blijft twee mooie reeksen te springen.” (ACR)

Evi Milh neemt in Portugal deel aan het EK tumbling. (foto ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier