Eerste thuiswedstrijd voor Kortrijk Spurs A

Jurgen Demolie: “Een rustig seizoen draaien is het hoofddoel.” © ELD
Redactie KW

Balti Kortrijk Spurs A kon op de eerste speeldag niet winnen op het veld van Vamos Stekene – Sint-Gillis-Waas A. Toch graaide de ploeg van voorzitter Jurgen Demolie een puntje mee na de 3-2 eindstand (25/17, 11/25, 26/24, 19/25, 15/13). Zondag staat de eerste thuiswedstrijd in eerste nationale op de kalender.

Balti Kortrijk Spurs speelde een meer dan behoorlijke partij op het veld van Stekene. De promovendus veegt meteen de nul weg. “Toch is dit een beetje met een dubbel gevoel”, opent Jurgen Demolie. “We hebben een puntje gepakt tegen toch wel een van de titelfavorieten. Elk punt dat gepakt wordt op verplaatsing is er één gewonnen. Toch zat er misschien nog meer in. We stonden in set drie voor maar lieten het nog schieten. Maar we bekijken dit positief.”

“Een rustig seizoen draaien is het hoofddoel. De middenmoot moet hierbij haalbaar zijn. Er zijn vier spelers weg terwijl er evenveel nieuwe bijkwamen. Dat vergt toch enige aanpassing. Ingespeeld geraken neemt nu eenmaal tijd in beslag.”

“Zondag spelen we onze eerste thuiswedstrijd in eerste nationale. Een historisch moment om toch naar uit te kijken. Tegenstander van dienst is VC Feniks Haacht. Thuis willen we uiteraard de volle buit pakken.”

“Dit jaar is ook het moment om op andere dingen te focussen. Zo willen we ook meer volk lokken naar de zaal. We hebben ploegen in eerste en derde nationale en Promo 3. Ook onze dames treden aan in Promo 3. De focus gaat ook naar de jeugd die we willen klaarstomen voor het grote werk. Onze dames willen we stapje voor stapje hogerop brengen. Na een moeilijk jaar waarin ze degradeerden is er een aantal nieuwe speelsters bijgekomen. De ambiance is alvast goed en op de eerste speeldag werd gewonnen van VC Jong Kuurne met 3-0. Nu ambiëren we de top vijf. Voor onze heren B-ploeg is dit een oriëntatiejaar. Na de promotie naar derde nationale willen ook zij een rustig seizoen draaien. Net als de eerste ploeg verloren ook zij met 3-2 op het veld van Hemelveerdegem. En we zijn ook gestart met een derde ploeg in Promo 3. Zij spelen voor het eerst samen.” (ELD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier