Arthur de Jonghe en Janne Ravelingen vicewereldkampioen in het jeugdzeilen Nacra 17

Straffe stunt van Arthur de Jonghe en Janne Ravelingen. © WWSV
Redactie KW

Arthur de Jonghe uit Knokke-Heist en Janne Ravelingen uit Kanegem (Tielt) hebben in het Spaanse Galicië in het zeilen (16-21 juli) zilver behaald op het jeugd WK Nacra 17 (catamaran).

Het West-Vlaamse duo zorgde voor een topresultaat. Op de slotdag hadden ze een zeer goede dag waarin ze alles op alles hebben gezet om toch nog de top 3 te bestormen. Ze wonnen bijna alle drie de races van de dag. “We hadden besloten om aan te vallen. Het was een zware week, maar we verbeterden en wisten wat we konden doen. Woorden kunnen het geluk dat we nu voelen niet uitdrukken. We hebben op de laatste dag alles gegeven om het podium te bereiken, en eindigden met twee eerste en een tweede plaats”, aldus de Jonghe.

Tiebreaker

Die laatste race won hij samen met Janne net niet omdat het Zwitserse duo Axel Grandjean & Noémie Fehlmann hen op het laatste moment op de finishlijn inhaalden. Toch was die prestatie voldoende om een gelijke stand om de tweede plaats te verzekeren, die ze op een tiebreaker wonnen vanwege de lange reeks van overwinningen. De wereldtitel in de Nacra 17 was ook voor ons land, voor het Antwerpse duo Kwinten en Lieselotte Borghijs. (ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier