https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Als dat allemaal geen goed nieuws is, Bart?

Emma Meesseman.© BELGA
Emma Meesseman.© BELGA
Frank Buyse
Frank Buyse Senior writer

Alleen maar positieve verhalen in deze krant, was de vraag van de hoofdredacteur. Ook op de sportpagina’s. Niet evident, na een jaar waarin zoveel topsporters technisch werkloos waren. Waarin bijna alle competitiesporters hun passie een jaar lang alleen op een waakvlammetje konden houden. Waarin alle sportliefhebbers hun emoties alleen kwijt konden voor hun televisiescherm, in het beste geval.

En toch zijn er véél positieve verhalen. Ook bij de topsporters. Ook bij de atleten die hun Olympische Spelen door hun neus zagen geboord. Neem nu Emma Meesseman. De ster van de Belgian Cats, toen hun droom, de Olympische Spelen, uiteenspatte: “Tokio 2020 uitgesteld? Ach, wat is een extra jaartje?” Dat heet: positief denken. En neem nu 400 meter-loper Alexander Doom. Hij trainde maandenlang keihard verder op zijn eentje en zag dat uiteindelijk beloond worden met een plaatsje bij de Belgian ‘Borlée’ Tornados, straks medaillekandidaat in Tokio. Dat heet: blijven doorgaan.

Bluv’n goan , zegt men ook in Brugge. Club ontgroeide afgelopen jaar op die manier, ondanks Het Virus, het Belgische topvoetbal. Hoe trots Club zijn fans maakte, lees het verder in deze krant. En neem Emma Plasschaert, misschien wel onze grootste Olympische medaillekandidaat. Onze topzeilster moest door de coronamaatregelen maandenlang haar Australische lief, ook een topzeiler, missen en doorstond dan maar twee weken quarantaine om down under haar Matt weer te zien. En er harder dan ooit te trainen. En er tussendoor haar jawoord te geven. Dat heet: van de nood een deugd maken, in sport én liefde. Ja, Bart, ze bestaan, die inspirerende topsportverhalen.

Ze zijn wel moeilijker te vinden op lager niveau. Geen voetbal, basketbal, volleybal…. zowat alle amateursporters konden hún passie niet kwijt. Laat hier evenwel het beste nieuws zijn dat de crisis tenminste duidelijk maakte dat er vooral op amateurniveau dringend nood is aan sanering.

En wat is dan het goede nieuws voor jou, beste sportliefhebber, die een jaar lang zijn sociaal leven moest missen en de afgelopen weken niet mocht meejuichen op KVO, met Tim Merlier in Roeselare en zoveel andere topmomenten? En straks mag Lot in Tokio niet eens met de kinderen het afscheid meemaken van haar vrouw Ann Wauters. Voor de televisie in Bellegem, ja…! Wel, laat dat dan het goede nieuws zijn: Club op Lazio Roma, het duel tussen Van der Poel-Van Aert in Oostende… topsport op televisie werd een balsem in moeilijke tijden. En, het beste nieuws: er is weer perspectief. Et voilà, ook de sportwereld veel positief denken, volharding, bezinning en hoop. Als dat allemaal geen goed nieuws is, Bart?

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.