Afwachten of updates aan de wagen Stoffel Vandoorne naar voor helpen

© BELGA
Redactie KW

In Barcelona vindt dit weekend het eerste Europese hoofdstuk van het Formule 1-seizoen plaats. Het McLarenteam van Stoffel Vandoorne hoopt in Catalonië de vruchten te plukken van een vracht nieuwe onderdelen.

Zo gek lang is het nog niet geleden dat de pre-seizoenstests hier plaatsvonden: “We kennen het circuit erg goed omdat we er veel tijd doorbrengen”, zegt Rumbekenaar Stoffel Vandoorne.

“Tijdens de testritten konden we door de slechte weersomstandigheden en technische problemen niet veel representatieve rondjes afleggen. Sinds de race in Baku ben ik terug in de simulator gedoken in het McLaren-hoofdkwartier. Nu moeten we die info dus vertalen naar het circuit.”

Nieuwe neus

McLaren heeft in Barcelona de wagen mee die het eigenlijk al van bij de seizoensstart wou klaargestoomd hebben. Onder meer een nieuw, uniek neusdesign ligt klaar. Het wordt uitkijken wat dat geeft tijdens de vrije oefenritten.

“Vrijdag zullen we zoveel mogelijk proberen bij te leren en de nieuwigheden evalueren. Er valt veel te onderzoeken. En ook de andere teams zullen niet bij de pakken blijven zitten. Zoals altijd zullen we hard moeten racen, de betrouwbaarheid moeten verzekeren en onze strategie moeten optimaliseren om terug punten te grijpen.”

Om snel te vergeten

Vorig jaar lukte dat hier niet. Vandoorne kwam tijdens de kwalificaties niet verder dan een voorlaatste startplaats en moest tijdens de race opgeven na een botsing met de Williams van Felipe Massa. Kortom: een wedstrijd om snel te vergeten.

Dit weekend mag Vandoorne misschien al blij zijn als hij weer in de punten finisht. Nog meer dan elders zal het moeilijk worden voor Stoffel om zich uit de schaduw van zijn ploegmaat Alonso te rijden, die hier voor eigen publiek racet.

Ook benieuwd? Zaterdag 12 mei kan je vanaf 15 uur afstemmen op de kwalificaties, de 5de Grote Prijs van het seizoen start zondag 13 mei om 15u10.

(BV – foto Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.