15 ZIB-zwemmers naar CSIT Swimming Championships

Zwemclub Interbad Brugge trekt met een delegatie naar de CSIT Swimming Championships. © ACR
Redactie KW

Voor de eerste keer wordt in ons land, in Oostende, de CSIT Swimming Championships georganiseerd. Zwemclub Interbad Brugge (ZIB) neemt eraan deel, tussen maandag 26 en vrijdag 30 augustus. “Onze doelstelling is beter doen dan vorig jaar.”

Zwemclub Interbad Brugge legt als een familiale vereniging met 140 actieve leden de nadruk op het recreatieve met een onderdeel wedstrijdzwemmen onder begeleiding van Gino Minnebo en Marco D’hoore. Men is actief in het Interbad in Sint-Kruis, waar wekelijks vier trainingsdagen voorzien zijn.

Limiettijden

Om aan de CSIT of andere internationale wedstrijden mee te doen moeten de zwemmers tot de kern van FROS behoren, de Federatie Recreatie en Omnisport, een overkoepelende sportstructuur voor sportclubs. “Zij leggen de limiettijden vast die nauw aansluitend zijn bij de ligazwemmers. In de loop van het jaar moet men drie kerntijden kunnen voorleggen om aan de CSIT te kunnen meedoen”, weet D’hoore. “Dit kampioenschap heeft voor het eerst in België plaats, in het zwembad Brigitte Becue in Oostende. Het is een evenement specifiek voor de jeugd, met een klein onderdeel 25+. Iedereen boven die leeftijd komt in één tabel.”

De wedstrijddagen zelf zijn 28 en 29 augustus, verspreid over een sessie ‘s morgens en één in de namiddag. ZIB neemt er met vijftien zwemmers aan deel, waarvan één volwassene: Rune Van Lersberghe, Ruhne Winderickx, Axl Overmeire, Hannah Decloedt, Emma D’hoore, Tiebert Dumon, Lotte Minnebo, Thore Van Reybrouck, Yara en Nanou Van Alsenoy, Eline Dardenne, Lander en Sam Cocquyt, Maxime Bauwens en Tine Vandaele.

Snelheid

“De spirit zit goed en er is meer drive om te trainen”, vindt Marco. “Zoals de voorbije kampioenschappen hebben wij gewerkt in een trainingsblok van zes weken om de laatste twee weken doeltreffend te oefenen op snelheid, met daarvoor aandacht voor de weerstand en de conditie. Dat gaat zich hopelijk vertalen in goede resultaten, afhankelijk van de concurrentie uit de andere landen. Er zal sowieso fel moeten gestreden worden.” (ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier