Ieper / Horeca Ieper / Horeca “Hij is onze maître doet al”: Pierre (65) kan met pensioen, maar blijft werken in restaurant De Steenen Haene Noem Pierre Nollet (65) geen maître d’hôtel. In het Ieperse restaurant De Steenen Haene kreeg hij de titel ‘maître doet al’ door z’n divers takenpakket en lange staat van dienst. Na 53 jaar in de horeca mag Pierre nu met pensioen. “Maar ik kan het niet meer missen”, zegt hij. “Dit is het mooiste beroep en toch zijn er heel wat vacatures.” 29 oktober 2024
Ieper / Lekker Ieper / Lekker Ons proefkonijn bij De Steenen Haene: vakmanschap in het kwadraat De Steenen Haene is in Ieper en omstreken een monument. De zaak, die al 28 jaar met een groot hart geleid wordt door chef-kok Wouter Beuselinck (52) en Hilde Notebaert (50) is al sinds de zeventiende eeuw een naam als een klok. “Eerst als koetshuis en herberg”, leggen Wouter en Hilde uit. “De voorbije vierhonderd jaar was hier altijd een zekere horeca-activiteit te vinden. Wij zijn trots dat we die traditie mogen voortzetten.” 8 december 2022
Houthulst / Gezin Houthulst / Gezin Tabakskoppel Lena en Marc uit Houthulst viert gouden jubileum Lena Saint Germain (70) en Marc Notebaert (72) vierden samen met hun familie en heel wat vrienden hun gouden huwelijksjubileum in Salons Saint Germain in Diksmuide. Het koppel runde vijftien jaar lang het tabaksbedrijf Notebaert. 22 april 2022
Brugge / Horeca Brugge / Horeca Dries Corneillie (De Jonkman, Brugge) is Sommelier of the Year 2022 In Brussel werd de winnaar van de titel ‘Sommelier of the Year 2022’ bekendgemaakt. Tot ieders verrassing is er dit jaar niet één, maar zijn er liefst vier winnaars! Zo mag Dries Corneillie (28) van De Jonkman in Brugge de titel achter zijn naam schrijven. 7 maart 2022