Brugge / Samenleving Brugge / Samenleving Afscheidnemende chef Philippe Serruys: “Ik, de Brugse Gordon Ramsey? Neen, ik ben altijd zen in mijn keuken” Op 30 december roert chef-kok Philippe Serruys (69) de allerlaatste keer in de kookpotten van Den Gouden Harynck in Brugge. Daarmee komt een einde aan 45 jaar culinair vakmanschap. Wij mochten een van de laatste services vanop een bevoorrechte plaats, in de keuken, meemaken in dit Brugs restaurant dat een kwarteeuw lang een Michelinster had. 23 december 2022
Video Brugge / Horeca Video Brugge / Horeca Chef-kok Philippe Serruys: “Den Gouden Harynck heeft het land gered” Met de hulp van Jasper van het Groenewoud heeft chef-kok Philippe Serruys zijn Michelinster terug de ruimte ingeschoten, vanop de Brugse vesten, hangend aan een ballon. Wat resteert? Een boek vol souvenirs over 45 jaar Den Gouden Harynck, het Brugs restaurant dat eind dit jaar zijn deuren sluit. Met bijdragen van vrienden Raymond, Youp van ‘t Hek, Kamagurka en Jools Holland. 7 juli 2022
Brugge / Restaurant Brugge / Restaurant Brugs restaurant Den Gouden Harynck stopt ermee In december 2022 stopt Den Gouden Harynck uit Brugge er officieel mee. Dat kondigen sterrenchef Philippe Serruys en zijn vrouw Maryke Van Damme zelf aan. Na bijna 45 jaar vakmanschap vinden zij het tijd om een bladzijde om te slaan. 24 februari 2022