Oostende / Samenleving Oostende / Samenleving Oostende Awards keren terug met nieuwe categorie en nieuwe chef Na het succes van vorig jaar komen de Oostende Awards terug. Op maandag 16 september vindt de awardshow plaats in Kursaal Oostende. Vanaf vandaag kan iedereen zijn of haar favoriete Oostendse onderneming nomineren in één van de zes categorieën. Deze editie krijgt ook de Werkgever van het Jaar een award. 29 maart 2024
Oostende / Evenement Oostende / Evenement Restaurant Storm verhuist tijdens Ostend Beach Festival even naar het strand: “Meer dan ooit inzetten op beleving” In het kader van het vijftiende jubileumjaar kondigt Ostend Beach Festival een unieke culinaire samenwerking aan. Storm, bekend om zijn gastronomische verfijning met het beste uit de Noordzee, zal het exclusieve viprestaurant uitbaten tijdens het festival. Chef Michiel Rabaey laat zich niet alleen inspireren door de zee, maar ook de muziek en de dj’s. 26 maart 2024
Oostende / Haven Oostende / Haven ‘Kaviaar van de Noordzee’ wordt onbetaalbaar: “Als ze nog duurder worden, koopt straks niemand meer garnalen” De ‘kaviaar van de Noordzee’ maakt dezer dagen zijn naam meer dan waar: wegens de grote schaarste piekte de prijs van een kilootje gepelde noordzeegarnalen de afgelopen weken tot honderd euro, en het plafond lijkt nog lang niet bereikt. Een mens zou er zowaar nostalgisch van worden. “Waar is de tijd dat onze gernoazen honderd frank de kilo gingen?” 9 februari 2024
Oostende / Horeca Oostende / Horeca Restaurant Storm in Oostende schept beeld van hoe bereide vis eruitziet via… een opgezette vis Een levensecht beeld krijgen van de vis die op je bord geserveerd wordt: het kan voortaan bij Michiel Rabaey van restaurant Storm in Oostende. “We krijgen heel veel de vraag van onze klanten hoe zo’n vis er effectief uitziet”, zegt Michiel. En dus toont Michiel zijn klanten voortaan een opgezette vis met dank aan oud-visser Bart Jacobs. 30 januari 2024
Oostende / Horeca Oostende / Horeca “We maken tijd voor ons gezin”: restaurant STORM sluit traditiegetrouw tijdens eindejaarsperiode “Op het einde van het jaar maken we graag tijd vrij voor het gezin en blijft het restaurant enkele weken dicht”, zeggen Michiel en Nathalie van restaurant STORM op de Oostende Oosteroever. Net als veel andere horeca-uitbaters houden ze met kerst en nieuw de deuren gesloten. “Dat doen we heel bewust om er in het nieuwe jaar weer vol enthousiasme in te vliegen.” 20 december 2023
Adinkerke / Samenleving Adinkerke / Samenleving Tweede meest gevangen soort in Noordzee? Inktvis! Vergeet even tong, schol en vergeet zeker kabeljauw. In de jaarlijkse visstatistieken prijkt een verrassende soort op de tweede plaats, zowel in aangevoerde hoeveelheid als in waarde: de zeekat, een bekende inktvissoort. Ook de pijlinktvis wordt steeds meer opgehaald. “De kans is heel groot dat je in de zuiderse tapasbars tijdens je vakantie calamares uit de Noordzee krijgt geserveerd”, luidt het. 12 mei 2023
Oostende / Samenleving Oostende / Samenleving Na een maand weer vers gevangen vis in Visserijdok Oostende Michiel Rabaey was er donderdagavond als de kippen bij om de vissers, die een maand lang het Visserijdok niet in konden door renovatiewerken aan de sluis, opnieuw welkom te heten. Hij serveerde de vissers een stukje wijting, met een Jus de mer-biertje. “Die mannen wagen dagelijks hun leven om vis op ons bord te toveren.” 4 maart 2022
Oostende / Samenleving Oostende / Samenleving Kookboek ‘Zwiegen en eten’ bundelt familierecepten van rusthuisbewoners, bekende chefs... en burgemeester Tommelein Wat doet een mens zoal in coronatijden? Zeker in de woon-zorgcentra, waar de deuren maandenlang op slot zaten, moest men creatief uit de hoek komen. Daar zijn ze in Sint-Monica en de Drie Platanen zéker in geslaagd. Het resultaat is ‘Zwiegen en eten’, een kookboek vol recepten van bewoners, topchefs en bekende Oostendenaars. 24 juni 2021
Oostende / Samenleving Oostende / Samenleving Woonzorgcentrum pakt uit met kookboek: ‘Zwiegen en eten’ Wat doet een mens zoal in coronatijden? Zeker in de woon-zorgcentra, waar de deuren maandenlang op slot zaten, moest men creatief uit de hoek komen. Daar zijn ze in Sint-Monica en de Drie Platanen zéker in geslaagd. Het resultaat is ‘Zwiegen en eten’, een kookboek vol recepten van bewoners, topchefs en bekende Oostendenaars. 24 juni 2021
Oostende / Samenleving Oostende / Samenleving Woonzorgcentrum pakt uit met kookboek: ‘Zwiegen en eten’ Wat doet een mens zoal in coronatijden? Zeker in de woon-zorgcentra, waar de deuren maandenlang op slot zaten, moest men creatief uit de hoek komen. Daar zijn ze in Sint-Monica en de Drie Platanen zéker in geslaagd. Het resultaat is ‘Zwiegen en eten’, een kookboek vol recepten van bewoners, topchefs en bekende Oostendenaars. 24 juni 2021
Oostende / Samenleving Oostende / Samenleving Woonzorgcentrum pakt uit met kookboek: ‘Zwiegen en eten’ Wat doet een mens zoal in coronatijden? Zeker in de woon-zorgcentra, waar de deuren maandenlang op slot zaten, moest men creatief uit de hoek komen. Daar zijn ze in Sint-Monica en de Drie Platanen zéker in geslaagd. Het resultaat is ‘Zwiegen en eten’, een kookboek vol recepten van bewoners, topchefs en bekende Oostendenaars. 24 juni 2021
Oostende / Samenleving Oostende / Samenleving Woonzorgcentrum pakt uit met kookboek: ‘Zwiegen en eten’ Wat doet een mens zoal in coronatijden? Zeker in de woon-zorgcentra, waar de deuren maandenlang op slot zaten, moest men creatief uit de hoek komen. Daar zijn ze in Sint-Monica en de Drie Platanen zéker in geslaagd. Het resultaat is ‘Zwiegen en eten’, een kookboek vol recepten van bewoners, topchefs en bekende Oostendenaars. 24 juni 2021
Bredene / Samenleving Bredene / Samenleving Chefs geven leerlingen demonstraties in Foodbox De leerlingen van de Oostendse Hotelschool beleven net als veel andere studenten moeilijke tijden. De stagemomenten, die zo belangrijk zijn voor hun opleiding, vallen door het coronavirus weg. De school heeft nu een creatieve oplossing bedacht. Enkele chefs komen nu gewoon zélf langs. 20 januari 2021