Koksijde / Horeca Koksijde / Horeca Gastronomisch restaurant Marquize in Westende heropent op 1 november met nieuwe uitbaters: “We voelden de klik meteen” Na ruim twintig jaar in de potten te hebben geroerd en duizenden lekkerbekken te hebben verwend met een succulente keuken in restaurant Marquize geven uitbaters Patrick Noël en Heidi Vandewalle op woensdag 1 november de fakkel door aan het jonge paar Pieter Van Rompaey en Kelly Ponjaert uit Koksijde, geen onbekenden in de regio. “We zijn superblij dat onze zaak in handen komt van twee op de horeca verliefde jongelui die tegelijk het klappen van de zweep al lang kennen”, stellen Patrick en Heidi, die op zondag 8 oktober het allerlaatst de klanten zullen verwennen. 25 oktober 2023
Koksijde / Bedrijven Koksijde / Bedrijven Pieter en Kelly koken met Table Piek aan huis Table Piek, dat zijn Pieter Van Rompaey en Kelly Ponjaert. Het koppel trekt sinds kort met zijn buitenkeuken de baan op voor zijn ‘homecookings’. “In plaats van dat je op restaurant gaat, brengen wij ons restaurant tot bij jou. Daarbij richten we onze volle aandacht bij voorkeur op één tafelgezelschap, terwijl de gasten zorgeloos kunnen genieten.” 24 april 2022
Koksijde / Horeca Koksijde / Horeca Culinair ontspannen, liggend in het gras of leunend tegen een boom, in Koksijds buitenrestaurant Raphaël van Willem Hiele Topchef Willem Hiele (39) is enthousiast over de start van zijn tuinterras in afwachting dat het restaurant open mag. Hij behaalde begin dit jaar zijn eerste Michelinster, midden in de coronasluiting van de horeca. Dit is hoe hij het aanpakt. Met bar, brasserie en boetiek Raphaël is Willem Hiele helemaal klaar om er vanaf 8 mei opnieuw in te vliegen. Raphaël is de naam van Willems grootvader. 26 april 2021