Knokke-Heist / Horeca Knokke-Heist / Horeca Sterrenrestaurant Bartholomeus en Cremerie François van Knokke-Heist maken unieke voorjaarsgerechten met Wycam’s bollen De snoepblikken van Wycam’s zijn al jarenlang een vaste waarde in iedere snoepkast. De bollen zijn gekend als een lekkere guilty pleasure voor ieders smaak. Maar wist je dat je er ook heerlijke gerechten mee op tafel kan toveren? Dat doen ze in Knokke-Heist. 7 april 2023
Knokke-Heist / Horeca Knokke-Heist / Horeca Knokke-Heist meer dan ooit culinaire hotspot van West-Vlaanderen: “Het totaalpakket maakt dit een unieke plaats” Knokke-Heist is met voorsprong de plaats waar je de beste restaurants vindt in West-Vlaanderen. Althans, als we de Gault&Millau-gids 2022 mogen geloven. Maar liefst 37 restaurants in de kustgemeente krijgen er een vermelding. Vorig jaar waren er dat nog 30. Ook toen was Knokke-Heist al koploper. Volgens sterrenchef Bart Desmidt is daar een logische verklaring voor. 13 december 2021
Samenleving Samenleving Laat je besmetten met een portie vrolijkheid Na een jaar corona-ellende is het tijd voor een portie vrolijkheid. Wij selecteerden een elftal optimisten die je besmetten met hun positieve kijk op het leven. Ze verklappen ook welke goeie lessen ze getrokken hebben uit de crisis. Hou je klaar voor een vaccin vol vreugde. 12 maart 2021
Heist-Aan-Zee / Samenleving Heist-Aan-Zee / Samenleving Sterrenchef Bart Desmidt: “Humor is mijn natuurlijke én gezonde prozac” In volle lockdown je restaurant compleet verbouwen en heruitvinden, je twee Michelinsterren inleveren, maar die met gesloten deuren opnieuw in de wacht slepen. Dat is 2020 in een notendop voor Bart Desmidt van het toprestaurant Bartholomeus in Heist-aan-Zee. “Je kan niet geloven hoe hard ik er naar uitkijk om onze klanten weer in de watten te leggen.” 12 maart 2021
Roeselare / Nieuws Roeselare / Nieuws Goed nieuws: KW pakt uit met een stuntkrant vol... goed nieuws Exact een jaar geleden barstte de coronacrisis in alle hevigheid los. Twaalf maanden later zijn we nog altijd niet van dat ellendig virus verlost... Maar er is ook goed nieuws: De Krant van West-Vlaanderen viert de ‘coronaverjaardag’ met een stuntkrant vol goed nieuws. Vrijdag vind je in de krantenwinkel dus een extra dikke krant die je gelukkig maakt. 12 maart 2021
Knokke-Heist / Horeca Knokke-Heist / Horeca Bartholomeus van twee naar nul en opnieuw naar twee sterren: “Een primeur in de sterrengids” In het voorjaar onderging sterrenrestaurant Bartholomeus op de Heistse zeedijk een totale metamorfose. Het moment voor chefkok Bart Desmidt (50) om met een compleet nieuw concept helemaal vanaf nul te beginnen. Een idee dat duidelijk in de smaak valt. Want nog geen jaar later schittert de Bartholomeus opnieuw met twee sterren. 14 januari 2021