Blankenberge / Horeca Blankenberge / Horeca Stormloop op garnaalkroketten door schaarste aan garnalen: “Ze vliegen echt de deur uit” De prijzen van de verse Belgische garnalen staan de afgelopen weken zeer hoog en dat heeft ook zijn gevolgen voor de restaurants. “Net omdat er zo weinig garnalen te verkrijgen zijn, willen mensen ze hier nog vlug komen eten. De kroketten vliegen de deur uit en dat terwijl het voor ons afwachten is of we er nog direct aan zullen geraken”, klinkt het bij restaurant North in Oostende. Toerisme Oostende ziet voorlopig nog geen reden om het jaarlijkse garnaalkrokettenfestival te annuleren. 8 maart 2024
Oostende / Evenement Oostende / Evenement Ostend Beach pakt uit met topnamen tijdens 13de editie Van 7 tot 9 juli kunnen feestvierders opnieuw terecht op het strand voor de 13de editie van Ostend Beach Festival. Er komen 125 internationale artiesten langs op een van de vijf podia, maar ook daarnaast zijn er enkele nieuwigheden. Zo kan je proeven van een unieke garnaalkroket. 15 juni 2023
Roeselare / Samenleving Roeselare / Samenleving Studenten hogeschool VIVES Roeselare ontwikkelen Perenbol om overschot aan peren tegen te gaan Vier studenten agro- en biotechnologie van Hogeschool VIVES brengen een nieuw voedingsproduct op de markt: de Perenbol. Het gaat om een oliebol waar stukjes Conference peer in verwerkt zijn. 18 november 2022
Harelbeke / Horeca Harelbeke / Horeca Na de Kasteel Rouge-ijsjes pakt Brouwerij Vanhonsebrouck (Izegem) nu samen met Revi Food (Oostende) uit met Filoukroketjes Het productengamma van Brouwerij Vanhonsebrouck blijft maar aangroeien. Na de ijsjes op basis van Kasteel Rouge , lanceert de brouwerij nu samen met Revi Food uit Oostende de Filoukroketjes. 4 juni 2021
Oostende / Bedrijven Oostende / Bedrijven Oostendse Revi Food breidt sterk uit en zorgt voor dertig extra tewerkstellingen Revi Food, de producent van vismaaltijden en maaltijdcomponenten, breidt sterk uit. De oppervlakte wordt verdriedubbeld en er komen op termijn dertig tewerkstellingen bij. “Die extra oppervlakte gaan we benutten met nieuwe burelen, er komen proefkeukens en een labo, een nieuwe productiehal en er komen loskaaien.” De nieuwbouw moet tegen het voorjaar klaar zijn. 25 mei 2021