Roeselare / Horeca Roeselare / Horeca OVERZICHT – 225 West-Vlaamse restaurants in nieuwe Gault&Millau-gids: Boury blijft de beste van het land, Willem Hiele stoomt door De punten en bijhorende koksmutsen zijn uitgedeeld. West-Vlaanderen staat opnieuw nog wat sterker in de jaarlijkse Gault&Millau-gids. Vorig jaar bekroonde de culinaire bijbel 218 restaurants van bij ons, nu zijn dat er al 225. Boury blijft met 19 op 20 de absolute topper, maar ook Willem Hiele zet zijn veroveringstocht vastberaden verder. Het Oudenburgse restaurant laat nu al een mooie 16,5 op 20 optekenen. 4 november 2025
Deerlijk / Restaurant Deerlijk / Restaurant Voor het eerst sinds 2006 geen ster voor restaurant Marcus: “Goede keuze gemaakt met nieuwe zaak Oya” Maandag worden de Michelinsterren uitgedeeld, maar voor het eerst sinds 2006 zal Marcus in Deerlijk níét in de prijzen vallen. Zaakvoerders Gilles Joye en Heike Dedecker leverden begin dit jaar hun ster in om met iets nieuws te starten. Intussen is restaurant Oya vier weken open, en klanten vinden al vlotjes de weg. Hoe gaat het met de nieuwe zaak? En dromen ze van een nieuwe ster? 26 april 2025
Deerlijk / Horeca Deerlijk / Horeca Gilles Joye en Heike Dedecker starten nieuw verhaal met OYA: “We beginnen vanaf nul” Vandaag ontvangen Gilles Joye en Heike Dedecker hun eerste klanten in OYA in Deerlijk. Na twee decennia kwam er een einde aan hun succesvolle sterrenrestaurant Marcus en kozen ze op dezelfde plaats voor een totaal nieuw concept. “We blijven zweren bij kwaliteit, maar OYA wordt laagdrempeliger en toegankelijker.” 28 maart 2025
Deerlijk / Horeca Deerlijk / Horeca Restaurant Marcus in Deerlijk levert volgend jaar Michelinster in en wordt na 20 jaar OYA: “Plek creëren die mensen raakt en verwondert” Na twintig jaar vol passie, creativiteit en toewijding neemt restaurant Marcus afscheid van een prachtig hoofdstuk en opent met trots een nieuwe zaak: OYA. “We beloven in OYA een unieke beleving waar lokale en zuiderse invloeden samensmelten in een levendige sfeer en waar genieten van de vele verrassende smaken centraal staat”, stellen Gilles Joye en Heike Dedecker. “Tot 1 maart 2025 kan men blijven genieten van de mooie, creatieve en vertrouwde keuken van Marcus. Daarna maakt de volledige transformatie naar OYA haar intrede. 29 oktober 2024