Brugge / Restaurant Brugge / Restaurant Brugse restaurants Hashtag Food, Cantine Copine en ‘t Nieuw Walnutje zijn winnaars Chef Locale Als onderdeel van het Brugse Food Lab – een platform dat gezonde, duurzame voeding promoot – namen veertien chefs deel om aan de slag te gaan met het seizoensgebonden product ‘pompoen’. De chefs gingen er erg creatief mee aan de slag en uiteindelijk werden Hashtag Food, Cantine Copine en ‘t Nieuw Walnutje uitgeroepen tot winnaars 7 december 2022
Brugge / Klimaat Brugge / Klimaat Cactusfestival in Brugge gaat veggie deze zomer.... zij het enkel backstage Negen klimaatprojecten krijgen financiële ondersteuning van Stad Brugge. Eén ervan is het Cactusfestival dat deze zomer veggie gaat, zij het enkel backstage. Tegen 2030 wil de Stad de helft minder CO2 uitstoten en het zowel het openbaar als het privaat domein beter bestand maken tegen droogte, hitte en hevige neerslag. Het klimaatplan moet Brugge tegen 2050 klimaatneutraal en klimaatrobuust maken. 6 juli 2022
Brugge / Horeca Brugge / Horeca Lander Hoornaert stopt bij Snuffel... en gaat aan de slag bij Food Lab Brugge Food Lab, het project dat werkt aan een duurzame Brugse voedselstrategie, versterkt zich met een vaste, betaalde kracht: coördinator Lander Hoornaert. 6 maart 2021