Beernem / Horeca Beernem / Horeca Chef Locale Brugs Ommeland zet drie duurzame restaurants in de bloemetjes Het initiatief Chef Locale maakte de laureaten bekend van drie restaurant uit Brugge en Ommeland die aan de slag gingen met de groente pastinaak. La Vida uit Tielt is de publiekswinnaar en Alain Meesen in Beernem en De Mangerie in Brugge wonnen de prijs van de vakjury. 11 december 2023
Brugge / Evenement Brugge / Evenement Heerlijk Brugge focust op noten, peulen en zaden De vijfde editie van Heerlijk Brugge vindt op zondag 22 mei plaats in het Koningin Astridpark. Het eendagsfestival rond duurzame voeding is het uithangbord van de Brugse voedselstrategie en focust dit jaar op noten, peulen en zaden. 25 april 2022
Brugge / Toerisme Brugge / Toerisme West-Vlaanderen blijft dé gastronomische topprovincie Dit jaar presenteert het provinciebedrijf Westtoer ‘Het Lekkere Westen’ een themajaar over gastronomie: 170 chefs schotelen de gastronomische troeven van West-Vlaanderen voor. Lokaal en duurzaam zijn de blikvangers. Samen met de chefs zijn ook de streekproducenten en tal van lekkere adressen de sterkhouders van het eigentijds West-Vlaams culinair landschap. Met 30 Michelinsterren en 188 restaurants met een Gault&Millau-notering blijft West-Vlaanderen dé gastronomische topprovincie. Ambassadeur van Het Lekkere Westen in 2022 is de Brugse choc-o-latier en chef-kok Dominique Persoone. 15 februari 2022