Westtoer: “schade door slechte zomer beperkt”

Redactie KW

Vóór de zomervakantie kon de kust positieve cijfers voorleggen. Vooral de maanden april en juni zorgden voor topcijfers in de eerste jaarhelft. Door het slechte weer in de zomervakantie bezochten minder dagtoeristen en vakantiegangers de kust in vergelijking met 2010. De cijfers tonen wel aan dat de schade nog beperkt bleef.

De zomer van 2011 was één van de slechtere zomers aan de Kust: met 29 regendagen in juli en augustus. Vooral in juli scheen de zon opvallend minder dan in de zonnige maand juli 2010 en bijgevolg kende juli een lagere gemiddelde maximum temperatuur (18°C in 2011 in plaats van 22°C in 2010).

Campings sterk afhankelijk van weersomstandigheden

Vooral het aantal last-minute boekingen voor overnachtingen in hotels en vakantiewoningen daalde fors. Maar ook het aantal dagtoeristen daalde. Het ontbreken van echt strandweer in juli lokte wel veel bezoekers naar kustattracties. Vooral de indoor-attracties kenden een goede julimaand: Het natte weer heeft nog het meest invloed gehad op de boekingen op campings. Zij haalden 13% minder overnachtingen dan vorige zomer.

(BS)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.