Tweede fase fietspadenproject tussen Beernem en Wingene voorlopig on hold

© (Foto AVH)
© (Foto AVH)
Redactie KW

In totaal voorziet de Vlaamse overheid in 2,5 miljoen euro voor de tweede fase van de aanleg van nieuwe fietspaden tussen Beernem en Wingene. Die fietspaden komen langs de Beernemsteenweg en de Reigerlostraat. De werken voor de aanleg van de fietspaden worden nu stilgelegd omdat er procedures lopen tegen de omgevingsvergunning.

In totaal gaat het om twee procedures tegen de omgevingsvergunning die werden gestart bij de Raad voor Vergunningsbetwistingen. Omdat die procedures nog lopende zijn, kunnen de werken niet van start gaan. Dat blijkt uit het antwoord op een parlementaire vraag van Vlaams volksvertegenwoordiger Bert Maertens (N-VA) aan minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters (Open Vld).

“Tijdens de uitvoering van de tweede fase komt er een dubbelrichtingsfietspad langs de N370 vanaf het kruispunt van de Oude Bruggeweg en Blauwhuisstraat tot aan de parking Aanwijs en de onthaalpoort van Bulskampveld in Beernem”, verduidelijkt Bert Maertens.

Midden 2020 werd de omgevingsvergunning voor het project door de Vlaamse Regering goedgekeurd. In totaal werden 126 mensen onteigend, voor een totaalbedrag van net geen drie miljoen euro. Maar “Zolang de schorsings- en vernietigingsprocedure bij de Raad voor Vergunningsbetwistingen loopt, is het echter niet mogelijk om de start van de werken te bepalen”, weet Maertens.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.